(Te) veel bewolking voor de duiven

Afgelopen weekend stonden er twee vluchten op het programma. Een voor de oude duiven vanuit Nanteuil (350 kilometer) en een voor de jonge duiven vanuit Duffel (110 kilometer). Helaas was het zaterdag erg slecht weer in Nederland, België en Frankrijk. Er was veel bewolking en tussendoor regen. Daarom werd besloten om terug te rijden en te kijken of er dichterbij gelost kon worden.

De oude duiven zijn toen naar Arras gereden, 232 kilometer, en zijn daar om 15.00u gelost. Ze hadden onderweg een harde tegenwind en haalden net geen 70 km/uur. De eerste duif arriveerde om 18.20u in Stompwijk. Het was de 16-740 van Hilgersom-Tijssen. Een halve minuut later arriveerde ook de 15-994 van Comb. van Leeuwen. En bijna drie minuten later pakte de 16-685 van Seggelen/Wolvers de derde plaats.

Er werd besloten om met de jonge duiven terug naar Nederland te rijden, aangezien daar aan het eind van de middag opklaringen waren voorspeld. Helaas lieten deze te lang op zich wachten en werden de duiven ’s avonds weer terug naar Duffel gereden. In de hoop dat het zondagochtend beter weer zou zijn. Maar ook dat was niet het geval. Uiteindelijk zijn ze weer richting Nederland gaan rijden tot ze beter weer tegenkwamen. Dat was in Tholen, zo’n 65 kilometer van Stompwijk. Deze afstand is te kort voor een officiële vlucht, dus hiervan geen uitslag.

Uitslag 1-7-17                                                    Tussenstand

1 Hilgersom-Tijssen          10                      1 Hilgersom-Tijssen       151

2 Comb. van Leeuwen        9                      2 Comb. van Leeuwen   148

3 Seggelen/Wolvers            8                     3 Seggelen/Wolvers        130

4 G. Luk-Vork                          7                     4 G. Luk-Vork                      100

5 W. van Benten                   6                      5 J. v.d. Bosch                        97

6 W. v.d. Bosch                     5                       6 W. v.d. Bosch                    93

7 J. v.d. Bosch                        4                       7 W. van Benten                 92

8 Hilgersom-Salm              0                      8 Hilgersom-Salm                  6

Cheyenne v.d. Bosch