College beloont stelen

In Leidschendam-Voorburg hebben 855 mensen oneigenlijk openbare grond in gebruik genomen. Grond die van ons allemaal is, van alle inwoners van Leidschendam-Voorburg, en die door deze mensen privé in gebruik is genomen bij hun eigen stuk grond.

Al eerder hebben het College en de Raad besloten om de stukken grond van minder dan 50 m2 van de hand te doen voor €125 per m2, in plaats van de oorspronkelijke €175. Fractie Hohage had ook daarover bedenkingen. Echter, als het om werkelijk ‘snippergroen’ gaat, ter grootte van een schoenendoos, dan is dat in redelijkheid wel te aanvaarden. Daarover bestaat voldoende jurisprudentie.

Nu wil men de stukken grond van meer dan 50 m2, waarop sommige inwoners zelfs een (uiteraard niet toegestane) bebouwing hebben zoals een garage of schuur, ook deels cadeau doen, door die grond te verkopen voor een veel te laag bedrag. Dit alles gaat ten koste van ons en ons gemeenschapsgeld. Geld dat door alle inwoners uit Leidschendam-Voorburg moet worden opgebracht.

Daarmee worden 855 inwoners bevoordeeld en degenen van hen die meer dan 50m2 in gebruik hebben genomen, nog veel meer. Als je een huis met je tuin vermeerdert met meer dan 50 m2, dan is je huis een stuk meer waard. Dat kan iedereen bedenken. Het college wil deze mensen €2500 cadeau doen (meer dan €2,1 miljoen totaal), geld dat voor alle inwoners gebruikt zou kunnen worden.

Fractie Hohage vraagt in dit dossier Snippergroen al meer dan een jaar om openheid en transparantie. De vragen zijn: om welke stukken openbare grond gaat het? Wie heeft het in gebruik genomen? Hoe groot zijn de in gebruik genomen gemeenschapsgrond? Het College wil geen duidelijk antwoord geven op de vragen. Ook niet aan de Raad onder geheimhouding zodat deze zijn controlerende taak kan uitoefenen namens de inwoners.

Het College beschermt de privacy van mensen die de grond wederrechtelijk in gebruik hebben genomen, maar het gaat wel om openbare grond die dus van iedereen is. Het gaat iedereen aan.

Fractie Hohage vindt het er steeds meer op lijken dat College in het dossier Snippergroen zaken te verbergen heeft….zijn er wellicht belangen bij? Waarom geeft dit college zoveel geld weg terwijl er dit jaar een tekort zou zijn van meer dan €550.000?

Als u het met het handelen van het College over de verkoop van zogenaamd ‘snippergroen’ van meer dan 50 m2 niet eens bent, kunt u hiertegen juridisch beroep aantekenen om uw bezwaar kenbaar te maken. Dat kan iedere inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg doen. Fractie Hohage vindt dat door deze diefstal te belonen alle inwoners van Leidschendam-Voorburg benadeeld worden. Stelen is stelen, en dat mag niet beloond worden.