Komend weekend: SGW Vlietland

Komend weekend is het eindelijk zo ver: op zaterdag 24 en zondag 25 juni is het weer tijd voor SGW Vlietland. Niet alleen de viervoeters, ook de ruiters en organisatoren staan te trappelen om van start te gaan.

Met een wagen vol geladen

Net als andere jaren zijn de parcoursbouwers in de winter aan de slag geweest en zijn er nieuwe hindernissen getimmerd. Afgelopen zaterdag – exact een week voor de eerste combinatie van start gaat in de cross – klonk het startschot voor de voltallige bouwploeg. De hindernissen zijn uit de opslag gehaald en op grote wagens naar Vlietland gebracht. Daar wordt alles op z’n plek gezet. In een week tijd verrijst niet alleen een compleet parcours, maar ook een mooi aangekleed strodorp. Daar zijn diverse paardenwinkeltjes en de catering te vinden, en Fotografie Carmen die alle deelnemers op de foto zet.

Voor de ca. 400 ruiters en amazones die uit het hele land naar Vlietland afreizen, hebben de parcoursbouwers zo’n 25 natuurlijke hindernissen in petto: dikke boomstammen, hooiruiven, een picknickbank en ophaalbrug. Natuurlijk ontbreekt ook de waterhindernis niet: over de Waterput springen de paarden de plas in.

Programma

Op het programma staan dit jaar de landelijke KNHS kampioenschappen Eventing voor paarden en de regiokampioenschappen voor Zuid-Holland. Op zaterdag klinkt het officiële startschot van de cross-country om 11.00 uur, op zondag al om 10.00 uur.

In tegenstelling tot andere jaren komen de menners helaas niet in actie. Door werkzaamheden rond de Rijnlandroute is de ruimte beperkt en zijn de parcoursen van de menners in het gedrang gekomen.

Meer informatie en het programma zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl