NK-limieten voor Badgasten

Half mei zijn Bart Pardon, Sanne en Jelsie van Ruijven naar een trainingskamp in Vittel, Frankijk geweest. Daar werd 5 dagen lang keihard getraind.

De laatste twee weekenden in mei gingen Bart en Jelsie van start bij de regiofinales in Dordrecht. Dat was de laatste kans om nog limieten te zwemmen voor het Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap (NJJK) in het 50 meter bad dat van 15 t/m 18 juni zal plaatsvinden.  Bart had zijn zinnen gezet op een lang weekend in het Pieter van den Hoogenband zwembad met meerdere startbewijzen. Naast zijn favoriete nummers op de schoolslag wist hij nu ook met volle overtuiging met dikke persoonlijke records de limieten te halen op de vrijeslag en rugslag.  Dus hij mag gedurende 4 dagen op maar liefst 7 nummers starten. Een bijzonder knappe prestatie omdat je dan toch echt bij de beste jongens van Nederland moet behoren om hier bij te zijn.

Jelsie heeft elk jaar weer een andere favoriete slag, hoewel de wisselslag steeds erg goed blijft gaan. Met haar nieuwe PR op 400 m wisselslag kwam ze weer in de top 3 van Nederland. Een paar maanden geleden had ze gezegd dat ze geen 200 meter vlinderslag meer wilde zwemmen. Dit is een loodzwaar nummer. Maar haar trainer zag toch wel mogelijkheden. Dus na extra trainingsarbeid behaalde ze ook hier weer een top 3 plaats in de PR-ranking van Nederland. Hoewel de focus lag op limieten en finaleplaatsen op het NJJK, behaalde ze in de regiofinale op alle afstanden (11 stuks) een medaille waarvan 8 keer goud.

Op 15 juni gaan Bart en Jelsie naar het NJJK. Ze hebben dus nog een paar dagen om zich voor te bereiden op dit fantastische evenement.

Ilona van Ruijven