De Stompwijkse Maestro

Een tijdje geleden heeft Fanfare Juliana een oproep gedaan of er nog dorpsgenoten waren die graag een keer voor een orkest wilden staan. Drie dappere mensen hebben zich toen aangemeld als deelnemer aan de eerste Stompwijkse versie van Maestro: Marc Hilgersom, Ria van Rijn en Martien Turkenburg.

Afgelopen zondag hebben de drie Stompwijkse Maestro’s aan het dorp laten zien wat ze konden. Als eerste hebben zij alle drie een deel van de medley The Phantom of the Opera gedirigeerd. Geen eenvoudige opgave, want dit stuk zit vol tempowisselingen. Alle drie de nieuwe dirigenten hadden duidelijk thuis geoefend, want zij wisten zich hier goed doorheen te slaan. Daarna heeft elke maestro nog een eigen stuk laten horen. Marc dirigeerde het bekende Music van John Miles. Martien heeft de Second Waltz laten horen, bekend van André Rieu; en Ria dirigeerde de filmmuziek vanStar Wars. Stuk voor stuk bekende muziek voor het publiek, wat de taak er niet makkelijker op maakt.

Zij hebben het echter alle drie fantastisch gedaan, zo bleek ook wel uit de punten van het publiek en het orkest. Zowel het publiek als het orkest kon namelijk via hun mobiele telefoon een oordeel geven over de verschillende optredens. Ook een ervaren jury voegde hier nog een oordeel aan toe.

Hoewel alle drie de deelnemers trots mogen zijn op het resultaat, kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn.

De winnaar van de Stompwijkse Maestro 2017 is Martien Turkenburg! Gefeliciteerd met deze overwinning!

Fanfare Juliana