Vakantie prikkels

Ja hoor, ik heb ze weer volop gezien, in het Paasweekend. Caravans en campers die op het Nederlandse wegennet van A naar B rijden en dinsdag na de Paasdagen weer terug naar huis zijn gereden van B naar A. Campings, pretparken, musea, strand deden er goede zaken.

Ook wij hebben jaren lang een caravan gehad en weten hoe het werkt. De voorbereidingen voordat je weg kan, met de caravan, is al een vakantie apart. Zorgen dat je papieren in orde zijn voor de bestemming waar je naar toe gaat. Je route plannen via regionale wegen of over de tolwegen in Frankrijk, autovignet, voor Oostenrijk en Zwitserland, milieustickers voor Duitsland. Verdere bestemmingen zoals Afrika, Zuid Amerika, Indonesië en vele andere landen brengen de mooiste vakanties met zich mee. Daar horen de mooiste ziektes bij en vragen dus om inentingen voor alle ongewenste kwalen.

Verstandig is dan ook je ziekenverzekering aan te passen voor die landen waar u verblijft. Kijken of je geldwaarde in niet-Europese landen jou bekend is.

Kijk of je Pas of ID kaart niet verlopen is, medisch paspoort niet vergeten voor het geval je ergens in het ziekenhuis belandt, voor het gemak. En is je reisverzekering wel afgesloten en zijn de gegevens van je bank bekend als je bestolen bent, om de pas te blokkeren.

Mensen met een speciaal dieet, suikerziekte, lactose intolerantie, glutenvrij zijn. Werkt je telefoon wel in het land waar je naar toe gaat.

Het zijn zo maar een paar dingen die naar voren komen om de problemen te voorkomen.

België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en andere EU landen, nemen er geen genoegen mee als u daar het gaspedaal te ver indrukt, want de politie is dol op onze snelheidsduivels.

Let op dat de deurmat niet vol komt liggen met post, vanuit je vakantie landen, daar zit u niet op zit te wachten.

Er is minder aan de hand, in uw eigen land

met de minste zorgen lekker genieten in de natuur

op de fiets rijd je heerlijk, en is niet te duur

geniet van de dorpen en stedencultuur en heide,

dan heeft u een vakantie van alle tijden

Ook wij gaan wel eens op vakantie

dus als u mij mist, ben ik er niet

en als u mij niet leest, bent u er niet

Fijne vakantie voor de vroege vogels in het jaar.

Wybo Suijten