Toernieuws Toerclub Stompwijk

26e Elfdorpentocht 2017 (Stompwijk)

Op zondag 7 mei organiseert Toerclub Stompwijk de 26e achtereenvolgende Elfdorpentocht. Jaarlijks mogen we meer dan 1.000 deelnemers/ -neemsters verwelkomen.

We bieden met gevarieerde routes van 25*, 45*, 80, 125 en 160 km iedereen de mogelijkheid om mee te doen (* 25 km en 45 km, alleen vanuit Stompwijk). Voor iedereen wat wils, ook voor gezinnen met jongere kinderen (de wielrenners/-rensters in de dop). De fietsroutes vermijden de stedelijke gebieden en voeren de deelnemers over routes waarin vrijwel geen verkeerslicht voorkomt. Ieder jaar blijkt uit de vele reacties dat het menigeen verrast dat er in de drukke Randstad nog zoveel landelijk gefietst kan worden. Alle routes zijn duidelijk met pijlen uitgezet, dus u hoeft niet steeds op uw routebeschrijving te kijken.

Ten opzichte van vorig jaar zullen de 25- en 45-km route andersom verreden worden. Dit geeft een totaal ander beeld, waardoor het lijkt alsof je een volledig nieuwe route rijdt. Je ziet immers alles vanaf de andere kant. De overige routes blijven grotendeels hetzelfde. Wel zijn een aantal door wegwerkzaamheden ontstane knelpunten opgelost. Dat leidt dan toch weer tot aanpassingen van de routes.

De startplaatsen zijn Stompwijk: Horecagelegenheid de Bles. Dr. van Noortstraat 154 en in Maasland: Café ’t Wapen van Maeslant. Kerkweg 42.

De voorbereidingen op de Elfdorpentocht zijn inmiddels vrijwel afgerond. We rekenen ook weer op veel deelnemers. Wij zijn er klaar voor! U toch ook?

Iedereen uit Stompwijk en verre omgeving is dus van harte uitgenodigd om mee te doen en er een gezellige dag van te maken. Zie voor de starttijden en overige info www.toerclubstompwijk.nl

Vragen kunt u stellen op: info@ toerclubstompwijk.nl

De organisatie