Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A en B de rit naar De Zilk op het programma. De C ging dezelfde richting uit voor een stop in Lisse. Ondanks het koude weer stonden om 9.00u weer ruim 70 fietsers aan het vertrek.

Bij de A1 kennen we dit seizoen een explosieve groei in de aanwezige rijders. Na 2 eerdere ritten met 15 man en 1 keer met 16 man, waren we vandaag zelfs met 18 man. Heel erg leuk natuurlijk dat de Toerclub bekend staat om de leuke ritten, zodat steeds meer fietsers zich bij ons aansluiten. Toch begint het ons ook wel enige zorgen te baren vanwege de veiligheid. We zijn immers niet de enigen die op zondagochtend de weg op gaan. Bij meer dan 16 is het eigenlijk de bedoeling te splitsen, maar met slechts 1 captain is dat in de praktijk zo makkelijk nog niet. Ik hoorde dat ze bij de A2 (ook 18) hetzelfde constateren. We zullen hier op korte termijn een goede oplossing voor moeten bedenken. Met onze groep reden we van Wassenaar tot Noordwijk door de duinen. Vanwege het matige weer was het er gelukkig rustig op de fietspaden, al blijft het altijd uitkijken. Daarna een stuk langs de Leidsevaart met links en rechts de mooie bollenvelden. Ondertussen kregen we nog een smerig buitje op onze kop, maar was het laatste stuk naar De Zilk weer droog. Op de terugweg moesten we nog wel even door de drukte bij Lisse, maar hadden we langs de Ringvaart weer alle ruimte. De groep viel hier wat uiteen, maar een lekke band in Rijpwetering was een mooie gelegenheid voor een hergroepering. Gezamenlijk reden we terug tot langs de Vliet en waren we na zo’n 90km weer terug in Stompwijk.

Arno van Rijn

De C1- Tulpentocht

Nog steeds goed ingepakt tegen de kou vertrokken we met zijn 7en naar de bollen! Een aantal van onze C1 vertrokken al lopend naar Het Zoeterwouds Ontbijt! Met Aad en Jan op kop reden we naar de singels in Leiden en ook Fried reed met zijn groepje van 8 soms achter ons, dan weer voor ons. Het viel nog niet mee om je warm te fietsen met een koude noordwestenwind en amper 10°. En dan ook nog 2 buitjes in de buurt van Sassenheim en Lisse maakt het er niet beter op! Gelukkig maakten de mooie kleurrijke bollenvelden een hoop goed. Links en rechts overal tulpen, narcissen en geurende hyacinten. Ook zagen we zelfs hele stukken oranje (konings) tulpen, mooi hoor. Net na de C2 komen wij dan in Lisse aan bij de wielerclub. Lekker opwarmen met een kop chocomelk of koffie. Terug langs de Keukenhof en goed uitkijken voor de vele andere weggebruikers en toeristen. Ook wel leuk om een paar A en B groepen tegen te komen. Bij het stationnetje van Lisse rijden we verder langs het water van de Leidsevaart. Helaas weinig voor de wind, maar de zon was er wel af en toe. Via Oegstgeest en Leiden kwamen we weer in Zoeterwoude aan, tot Jan “lek” riep! Een aantal gingen door naar huis. Aad hielp Jan met zijn band en wij met zijn 3en gingen de restjes opmaken bij het ontbijt op Veld 11 bij de voetbal velden. Broodjes waren er niet echt meer, ze waren grotendeels al aan het opruimen, maar taart was er nog genoeg. Dat lieten we ons dus goed smaken. Na nog wat in de collectebus gedoneerd te hebben reden wij ook naar huis, op naar de warme douche, met zo`n 60 km op de teller erbij.

Annie van Rijn

We hebben ook nog een nagekomen verslag van de paasrit van de A2.

Ik zie geen verslag van de A2 in de Dorpsketting staan dus dacht ik laat ik eens een stukje schrijven. Sinds dit jaar rij ik samen met mijn man mee met de A2 groep. Vorig jaar de stoute “wielren” schoenen aangetrokken en een racefiets gekocht en op dinsdagavond gaan fietsen met Arie, Ted, Willem en soms met Frans en op zondag met Willem en dat ging best goed. Moet wel vermelden dat ik al een paar jaar aan RPM doe (spinning) op een sportschool. En op aandringen van Arie nu dus mee met de A2. Vandaag, 17 april, voor de 3e keer mee en de route was naar Haastrecht. Om 9.00 uur vertrokken we en fietsten we richting de A12, natuurlijk wel met een omweg en een pittig tempo. Ik moet nog een hoop leren voor wat betreft het rijden in een groep, want het is best spannend om “in ’t wiel “ te rijden van een ander. Maar het scheelt wel een hoop wind tegen! Ik krijg dan ook wel aanwijzingen en tips van de mannen die al jaren rijden en weten hoe het moet en heel eerlijk ook af en toe een zetje om bij de groep te blijven. Super. De route ging verder langs de Rottemeren waar we wind mee hadden en ik kan je vertellen dat rijdt geweldig. Helaas krijg je ook altijd weer de wind tegen en die was best stevig vandaag. Verder langs Nieuwerkerk, 1 man “lek” gereden dus wachten met z’n allen tot de band weer geplakt is, de brug over, Krimpen a/d IJssel, Berkenwoude, Stolwijk en richting Gouda. Bij Haastrecht de koffiestop na 10 km teveel te hebben gereden. Daar 2 bakkies gedaan en sommigen nemen dan een stuk appeltaart met slagroom. Nee ik niet, want ja….die kilo’s hé. Vandaar naar Reeuwijk, Boskoop, Benthuizen weer naar huis. Mijn teller van Strava stond op 106.4 kilometer! Best een eind! Maar het is wel heel erg leuk om mee te rijden in de groep en ik hoop dat er nog een paar vrouwen mee gaan rijden.

Groet, Tini Lansbergen

Aanstaande donderdag is het Koningsdag en dan rijden de A-groepen weer het rondje Haarlemmermeer (105km). Ook de B rijdt naar Cruquius, maar via een wat kortere route. Let op! Vertrek is om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Zondag 30 april staat de clubrit naar Hekendorp op het programma voor de A en B. De C gaat dan naar Waddinxveen. Vertrek is om 9.00u.

Hulp gezocht!

Op zondag 7 mei organiseert Toerclub Stompwijk weer de Elfdorpentocht. We krijgen daarbij altijd veel hulp van vrijwilligers. We zoeken echter nog iemand (maar met 2 is gezelliger) die een stempelpost in Pijnacker wil bemannen. Hier komen de fietsers van de korte afstanden langs en is het meestal een gezellige plek. Het duurt van 9.30u tot ongeveer 14.00u. Lijkt het je leuk om dit een keer te doen dan zouden we daar erg blij mee zijn. Meld je dan bij voorzitter@toerclubstompwijk.nl of bij een ander bestuurslid.