Kulturhus eerste klimaatneutrale school in de gemeente

Als het aan het college ligt wordt het Kulturhus in Stompwijk nóg duurzamer. Aan de raad wordt voorgesteld om verder te investeren zodat het een volledig energieneutraal gebouw zonder gasaansluiting kan worden. Dit voornemen sluit goed aan bij de gemeentelijke duurzaamheidsagenda en vormt een mooie stap op weg naar een duurzamer Leidschendam-Voorburg.

In het ontwerp en bij de bouw van het Kulturhus worden al zoveel mogelijk innovaties op het gebied van duurzame energieopwekking en materialen toegepast. Slimscholenbouwen B.V. (de ontwerper en bouwer) ziet nu echter mogelijkheden om op basis van de nieuwste technieken een volledig energieneutraal gebouw neer te zetten. Projectwethouder Frank Rozenberg: “Stompwijk krijgt hiermee de eerste klimaatneutrale school van Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wordt de school met de extra investering ook een zogeheten schone school op het hoogste niveau qua binnenklimaat.”

Multifunctioneel centrum

Het Kulturhus wordt een multifunctioneel centrum voor de Stompwijkse dorpsgemeenschap met een basisschool, een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een consultatiebureau, een jeugdsoos, een servicepunt van de bibliotheek en multifunctionele ruimtes. Het gebouw zal gebouwd worden op de locatie waar nu de basisschool Maerten van den Velde staat.

Ondertekening

De directie van Slimscholenbouwen B.V., Harry van de Kant (bestuursvoorzitter Stichting Panta Rhei) en wethouder Frank Rozenberg (project Kulturhus) tekenden donderdag 6 april het bouwcontract voor het Kulturhus in Stompwijk. Naar verwachting zal het gebouw in het eerste kwartaal van 2018 worden opgeleverd.