Groot ontbijt in Zoeterwoude doorslaand succes

Maar liefst ruim 400 (!) belangstellenden namen zondagmorgen j.l. deel aan het grootste ontbijt dat ooit in Zoeterwoude is gehouden. Doel was geld in te zamelen voor de zussen Marleen en Liesbeth van der Krogt, die in oktober 2017 gaan meedoen aan de ‘voor Africa Classic’. Deze tocht van 400 km door Tanzania op de mountainbike is een zesdaagse voor Amref Flying Doctors.

De dames hadden vele sponsors en bijna net zoveel vrijwilligers bereid gevonden om gezamenlijk de schouders te zetten onder dit evenement. De wat lage temperatuur en zelfs een buitje deerden eigenlijk niemand. Ieder leverde zijn aandeel, waaronder velen uit Stompwijk. Het resultaat mocht er zijn: om en nabij € 8,000 en dat was aanzienlijk meer dan beide dames voor ogen hadden.

Amref Flying Doctors zet zich in voor blijvende verbeteringen van goed functionerende gezondheidssystemen in Afrika. Dit houdt in dat Amref Flying Doctors zich richt op zaken als opleiding van zorgpersoneel en bestrijding van ziektes als malaria en aids. Maar ook op goed transport, voorlichting, vergroting van zelfbewustzijn en participatie van kwetsbare groepen, wetgeving en onderwijs. En hoewel het niet meer het speerpunt van hun werk is, voert Amref Flying Doctors ook nog steeds medische vluchten uit naar afgelegen gebieden.

Jack Luiten