De Stal bedankt

Twee weken geleden stonden er bij thuiskomst een aantal dozen met lapjes in ons portaal. Verrassend natuurlijk. Gelukkig hoorde ik later via een berichtje op de telefoon wie deze lapjes neergezet had en waarom. Waar een berichtje in de Dorpsketting toch maar weer goed voor is om een balletje te laten rollen! Bij de Stal zijn ze altijd al hard aan het werk maar nu moet er ook nog opgeruimd worden omdat ze op korte termijn weg moeten op dit adres.

Cock Luiten kwam op het idee om de lapjes beschikbaar te stellen voor de Stichting Droomdeken en iedereen was het eens met haar voorstel. De lapjes zijn dezelfde dag nog door mij afgeleverd in Moerkapelle en Marie-José van de Stichting was hier erg blij mee en vroeg of ik de gulle gevers wilde bedanken. Vorige week zaterdag heb ik het bedankje overgebracht en werd mij door de Stal aangeboden om samen met iemand van Stichting Droomdeken nog meer lapjes te komen uitzoeken die geschikt zijn om een droomdekentje te maken voor een ernstig ziek kind. Afgelopen donderdag heb ik dus samen met Marie-José lapjes lopen uitzoeken bij de Stal en zij ging met een tas vol geschikte stof terug naar Moerkapelle waar zij met haar team van 26 vrijwilligers druk in de weer is om de prachtigste dekentjes te maken. Zo is het cirkeltje rond en helpt de ene Stichting de andere en kunnen we met elkaar een klein beetje troost brengen.

De Stal bedankt voor deze lieve geste.

Hopelijk vinden jullie heel gauw een mooi nieuw onderkomen. Wie weet er nog een plekje voor hen, het zou zo jammer zijn als het werk niet meer voortgezet kan worden toch ?

Ria Luiten