Beste dorpsgenoten

Vorige week zaterdag 8 april is en nogal wat commotie geweest in het dorp waarbij politie betrokken was. Wat was het geval.

Bij Inizo wonen 10 jongeren met autisme in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar. Een aantal van deze jongens zijn die zaterdag verkleed het dorp ingelopen. Eén van de jongens, een fan van “Starwars”, zag er uit als een soort warior met een kartonnen geweer. De andere twee met petjes en zonnebrillen. Door iemand van de mensen uit het dorp zijn deze jongens aangezien als potentiële terroristen en is de politie gewaarschuwd. De politie heeft geen enkel risico willen lopen en is in grote getale uitgerukt. Toen de jongens al binnen waren is de politie gearriveerd en hebben navraag gedaan. Uiteraard was er niks aan de hand en zijn de kartonnen “wapens” in beslag genomen.

We snappen dat het een vreemd gezicht kan zijn dat een groepje jongeren zo verkleed het dorp in gaat. We hebben het er met de jongens over gehad. We zullen dit ook niet meer laten gebeuren. De jongens zijn echter geen terroristen en zullen geen vlieg kwaad doen.

Dorpsgenoten zijn altijd welkom om eens een bak koffie te komen doen om eens te horen wie hier wonen en wat we zoal doen.

U kunt ons altijd bellen voor informatie:

Corina: 06 30830616 of Hans: 06 36300118