Wilma van Es Kampioen Kipklaverjassen 2017

Afgelopen vrijdag was het alweer de laatste klaverjasavond van seizoen 2016/2017 in het Dorpshuis. De klok wordt verzet, ’s avonds blijft het weer langer licht, dus een goede reden om te stoppen. Maar we stoppen natuurlijk niet zomaar. Elk jaar sluiten we het seizoen af met een gezellige avond, waar we strijden om de eretitel Kip Klaverjaskampioen 2017. Het hele seizoen kaarten we voor de gezelligheid, maar de laatste avond gaat het om de titel, en de bijbehorende prijs, een kip, in welke vorm dan ook. De vaste bezoekers hebben er altijd geweldig veel zin in, mede omdat iedereen gegarandeerd met een prijs naar huis gaat. Het was dan ook fijn dat Lia van der Zon en Aad van Boheemen, beiden na lange blessuretijd, toch weer van de partij waren. Na drie spannende rondes mocht Wilma zich Kip klaverjaskampioen 2017 noemen.

Wilma staat vanaf het eerste uur “klaverjassen voor beginners”, op de vrijdagavond, als vrijwilligster klaar om te helpen met het schenken van koffie en een drankje voor de bezoekers. Soms kaart ze mee en soms ook niet. Afgelopen vrijdag mocht ze mee kaarten en liet zien dat je ondanks weinig oefenen, toch winnaar van de avond kan worden. Ze kreeg deze avond kaarten waar volgens velen, niet tegen op te kaarten was. Wilma ging er met de hoofdprijs vandoor. De tweede prijs was voor Hubert van Santen, en Coby Wensveen ging er met de poedelprijs vandoor.

Het is weer een zeer gezellig seizoen geweest en we willen dan ook iedereen die hier aan heeft bijgedragen hartelijk bedanken.

Het nieuwe seizoen start 6 oktober. Schrijf het alvast in de agenda.

Anneke en Wilma