Week van het Geld 2017

Van maandag 27 maart tot en met vrijdag 31 maart vindt landelijk de Week van het Geld plaats. De gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert in het kader van deze week verschillende activiteiten. Doel hiervan is om geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar te maken en inwoners te helpen om grip te houden of weer te krijgen op hun portemonnee. Naast een Geldkrant voor alle inwoners, is er tijdens de Week van het Geld een Pop-Up-Balie in de bibliotheek en een bijeenkomst waar professionals en ervaringsdeskundigen met inwoners in gesprek gaan.

De gemeente ondersteunt haar inwoners graag wanneer zij (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig hebben. Steeds meer mensen maken ook gebruik van gemeentelijke regelingen voor financiële steun. Met name regelingen voor kinderen worden goed gebruikt.

Pop-Up-Balie bibliotheek

Tijdens de Pop-Up-Balie in de bibliotheek kunnen inwoners informatie krijgen over hoe ze grip houden en weer krijgen op hun financiën. Bibliotheek Voorburg (Kon. Julianaplein 257, Voorburg):

Dinsdag 28 maart 11.00 -14.00 uur

Bibliotheek Leidschendam (Fluitpolderplein 5, Leidschendam):

Woensdag 29 maart 11.00 – 14.00 uur

De Geldkrant

Op woensdag 29 maart valt bij alle inwoners de Geldkrant op de deurmat. De Geldkrant is een speciale uitgave die de gemeente in samenwerking met het Nibud heeft gemaakt voor alle inwoners van de gemeente. Een krant vol tips over geld en over gemeentelijke regelingen waar inwoners aanspraak op kunnen maken.

Bijeenkomst ‘Uw week van het Geld’

Tijdens de bijeenkomst ‘Uw week van het Geld’ gaat de gemeente graag met inwoners in gesprek over hoe het is om met weinig geld rond te moeten komen. Professionals geven tips en adviezen. Ook zijn er mensen die weten hoe het is om met een kleine portemonnee te moeten leven, omdat ze het zelf ook meegemaakt hebben. Iedereen is welkom!

Aanmelden kan via weekvanhetgeld@lv.nl of ww.lv.nl/contact.

Locatie: De Plint – Prins Frederiklaan 7 Leidschendam

Tijdstip: woensdag 29 maart, 14.30-17.00 uur