Op zoek naar de Stompwijkse Maestro

Altijd al een keer een fantastisch orkest willen dirigeren? Grijp nu je kans, want Fanfare Juliana organiseert de Stompwijkse versie van het populaire Maestro!

Voor wie het niet kent: Maestro is al een paar seizoenen op TV en is een wedstrijd tussen BN-ers die met elkaar de strijd aan gaan om te bepalen wie de beste dirigent is. Ze krijgen de opdracht om een groot professioneel symphonieorkest zo goed mogelijk te dirigeren. Vooraf wordt het door de deelnemers gezien als niet zo moeilijk. Want het lijkt toch niet veel meer dan wat zwaaien met een dirigeerstokje op de maat van de muziek. Ze komen er al snel achter dat er toch heel wat meer bij komt kijken. Dat blijkt ook wel als ze voor de eerste keer voor het orkest staan. Veel bekende muziekstukken klinken opeens heel anders als alle muzikanten in het orkest nauwgezet de aanwijzingen van de “leerling” dirigenten opvolgen. Erg leuk om te horen en te zien.

Lijkt het je ook leuk dit eens te proberen? En als je zo ver komt in de strijd, durf je het dan aan om op zondagmiddag 11 juni tijdens de finale in “De Bles” voor een volle zaal publiek het orkest van Fanfare Juliana te dirigeren? Laat ons dan weten dat je geïnteresseerd bent.

We zoeken vier kandidaten. Op basis van de aanmeldingen zullen we een selectie maken. Onder andere op basis van de mogelijkheden die je hebt om een aantal keer met ons op woensdagavond te reperteren. Denk er eens over na, of geef direct aan dat je interesse hebt. Dat kun je ons laten weten door een e-mail te sturen naar: julianastompwijk@gmail.com

Als je wat meer wilt weten over het programma kijk dan op:

http://www.avrotros.nl/maestro/home/

Fanfare Juliana