VrouwActief februari…..

vrouwactief2De VrouwActief avond op 14 februari met Stichting Droomdekentjes en Elly de Waal van Hobbycirkel was een groot succes. Wat was het druk in de Bles op deze Valentijns avond, er zijn dus toch wel veel romantische Stompwijkers. Gelukkig was er ook nog plek voor 35 vrouwen en we begonnen in de Brasserie met koffie en thee. Marie-José van de Stichting Droomdekentjes had een aantal dekentjes mee genomen, wat waren ze prachtig gemaakt. Een hele stoere met ballen en Feijenoord, een hele lieve met prinsesjes, een bonte met vissen. Voor elk ernstig ziek kind wordt een dekentje gemaakt met zijn of haar wensen en deze kinderen hebben heel veel steun aan zo’n dekentje als zij weer eens een periode in het ziekenhuis liggen of thuis lekker in bed willen vrouwactief3aliggen. Wij konden knuffels en dergelijke kopen en met de opbrengst koopt de stichting nieuw materiaal, een heel team van ongeveer 25 mensen maken het hele jaar door dekentjes en anderen zorgen dat het gemaakt kan worden en dat het op de plaats van bestemming komt. Aan het eind van de avond werd bekend gemaakt dat zij het mooie bedrag van € 125,- opgehaald hadden en ze waren ook erg blij met de donatie van katoenen lapjes en garen.

Heeft iemand nog wat over na de schoonmaak, dan kan dit afgeleverd worden op Meerlaan 6 en dan zorgen wij ervoor dat het in Moerkapelle terecht komt.

vrouwactief1Inmiddels was de Rotary klaar met eten en konden wij in het restaurant de avond voortzetten met het maken van een leuk doosje waar een pakje zakdoekjes in kan. Elly had al veel voorwerk gedaan en met een beetje knippen en plakken had uiteindelijk iedereen 2 hoesjes gemaakt.

De avond was laat afgelopen, maar juist omdat het zo gezellig was had niemand daar, volgens mij, problemen mee .

Op 14 maart gaan we een workshop zelfverdediging doen, zeker in deze tijd is het belangrijk dat elke vrouw haar mannetje staat ! Dus ook dan hopen wij op een grote opkomst.

Namens Bestuur VrouwActief, Ria Luiten