Startavond weidevogelvrijwilligers 2017

weidevogelsEnthousiaste vrijwilligers van de WGNL beschermen samen met de boeren de weidevogels rond Leidschendam en Nootdorp. Op woensdag 8 maart organiseert de WGNL een startbijeenkomst voor het weidevogelseizoen. Deze is bedoeld voor vrijwilligers van de WGNL en voor andere geïnteresseerden.

Weidevogels in Nederland hebben het moeilijk. De aantallen dalen gestaag. Zelfs van de kievit en de de grutto, de icoon van het weidelandschap. Langzaam wordt het stil in de polder. Kunt u zich een polder voorstellen zonder buitelende kievits en roepende grutto’s?

Bescherming van weidevogels is daarom hard nodig. Speciaal opgeleide vrijwilligers, de zgn. “weide-wachters”, van de Werkgroep Groenbeheer Nootdorp-Leidschendam (WGNL) doen dat al meer dan 25 jaar. Samen met de boeren. Ook u kunt meewerken onze weidevogels te beschermen. Heeft u interesse? Kom dan langs op de startbijeenkomst of neem contact op met de WGNL. E-mail: secreta ris@wgnl.nl.

De startbijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 maart bij loonwerkbedrijf van Leeuwen, Westeinderweg 6 in Stompwijk. U bent welkom vanaf 19.30 uur en we sluiten af om ca 22.00 uur.

Foto Wout v.d. Slikke