Nieuwe uitdaging voor Van Velsen Rally Sport

aad van velsenNa het succes van Dakar 2017 willen we meer. Nu de vermoeidheid van de Dakar er weer uit is en alle pijntjes weer weg zijn, is er achter de schermen weer veel gebeurd. Geëvalueerd, diverse mediaverplichtingen, vele malen onze ervaringen verteld en zelfs een persoonlijke brief van de directie van de A.S.O. (organisatie die de rally organiseert) waarin we werden gefeliciteerd me de prestatie en de vraag: “please, come back next year with your truck”. Dat vinden we best speciaal en bijzonder.

Eind week 8 (23 of 24 februari) kan ik onze Blauwe Schatje weer ophalen uit Le Havre in Frankrijk. Na een paar kleine wijzigingen in het team zijn we al weer bezig met de toekomst. Want we willen meer!!! Afgelopen week ging de kogel door de kerk. We gaan meedoen aan de Morocco Desert Challenge (MDC) van 16 t/m 23 april. Zeven etappes achter elkaar zonder asfalt of verbindingen dus alles off-road! Totaal ongeveer 2200km wedstrijdkilometers. Zie voor meer info: Morocco-desert-challenge.com.

Eerst de truck terughalen, schoonmaken, inspecteren en dan in ongeveer 5 weken wedstrijd klaar maken (al een uitdaging op zich). We zullen met totaal 9 mensen het avontuur in Marokko aangaan. We hebben de assistentietruck + aanhanger van Smink Rally Sport tot onze beschikking en een 4×4 gehuurd in Marokko. Verder zullen we samenwerken met Arco Rally Sport uit Rotterdam.

Ons team tijdens de MDC ziet er als volgt uit: in de racetruck Aad van Velsen (coureur), Jos Schotanus (navigator) en Gerard van Veenendaal (monteur, nieuw en meer dan 10 Dakarrally’s en andere rally ervaring). In de 6×6 assistentietruck: Michel van Velsen (chauffeur, monteur), Arie (René) Verhagen (monteur) en Stefan van Veenendaal (monteur, nieuw en zoon van Gerard en 1 jaar Dakar ervaring). In de 4×4 Rob Steltman (sportverslaggever) voor de media, rijbeelden (ook vanuit de cabine!) en diverse filmpjes voor op facebook. Nicoline van Velsen (fotografie) en Anouska van Velsen (catering in bivak).

Soms moet je keuzes maken en dingen die je normaal graag doet, toch maar op een laag pitje zetten of overslaan. Zo zal dit jaar de carnaval helaas voor mij op een laag pitje staan en zullen we onze jaarlijkse vakantie eind april/begin mei naar Turkije overslaan. Heel blij ben ik dat het hele gezin mee kan naar Marokko. Het hele jaar ben ik veel weg en met de rally’s bezig. En dan ook al niet naar Turkije dan is hun deelname aan dit avontuur wel het minste wat ik voor hen terug kan doen. Ik weet zeker dat zij een ervaring gaan krijgen om nooit meer te vergeten.

Zoals het er nu naar uitziet, zal waarschijnlijk de 6×6 assistentie truck met op de aanhanger ons Blauwe Schatje op zondag 10 april vanuit Stompwijk vertrekken naar Agadir Marokko (zo,n 3400km). Deze zal op de heenweg bestuurd worden door Michel van Velsen en Marnix van Bemmelen. Vrijdag 14 april vliegt het team naar Agadir en zal Marnix weer terugvliegen naar Nederland. Voor de terugweg zal onze vriend Mohamed Makrani naar Nador vliegen om vervolgens met Michel en de trucks weer terug te rijden. De rest van het team zal op maandag 24 april weer terugvliegen naar Nederland. Dus een hoog Stompwijkgehalte in Marokko.

De etappes zijn allemaal etappes welke al een keer gebruikt zijn in de tijd dat de Dakarrally nog door Afrika ging. Dit is echt een hoogwaardige en serieuze rally waar we weer gaan tot het uiterste om een maximaal resultaat te behalen. Ik zie dit als de ideale mogelijkheid om nog meer ervaring op te doen in het zand en de duinen omdat ik denk dat daar voor mij nog tijd te winnen valt. En op die manier een extra voorbereiding op misschien wel Dakar 2018.

Met grote nadruk wil ik de sponsors meer dan enorm bedanken dat zij dit hebben mogelijk gemaakt voor ons!

Iedereen kan ons uiteraard altijd volgen via onze site vanvelsenrallysport.nl en op facebook. Als je geen facebook hebt, scrol dan op onze site naar beneden, klik facebook aan en je kan daar zo op.

Voor de mensen die het echt van heel dichtbij willen meemaken, worden er 5-daagse reisjes georganiseerd. Voor alle info kun je kijken op de site van MDC. Klik dan op MDC 2017, vervolgens op 5 opties, scrol iets naar beneden en klik dan op VIP- en sponsorreis.

Nogmaals, iedereen bedankt voor de support die wij kregen tijdens Dakar 2017 en we hopen dat onze volgers weer veel plezier zullen hebben met het volgen van de MDC in Marokko.

Aad van Velsen