Kinderen Stompwijk ontwerpen eigen speelplekken

kinderenIn het voorjaar van 2016 hebben kinderen uit Stompwijk al hun creativiteit ingezet om via een online tool hun eigen speelplekken in te richten aan de Van Santhorststraat en de Van Merodestraat. Met verschillende bouwstenen in de tool gingen de kinderen aan de slag om met beperkte ruimte en geld een “coole speelplek” te ontwerpen.

De kinderen konden kiezen uit een top drie van ontwerpen. Wethouder Nadine Stemerdink heeft de makers van de winnende ontwerpen in mei 2016 een oorkonde uitgereikt. Deze ontwerpen zijn door de gemeente uitgewerkt tot echte plannen. Inmiddels zijn de speelplekken aangelegd en klaar voor gebruik.

Woensdag 18 januari opent wethouder Nadine Stemerdink om 13.45 uur de twee speelplekken. Uiteraard zijn alle kinderen van Stompwijk en hun ouders hierbij uitgenodigd. Wethouder Stemerdink: “Ik ben er trots op dat wij deze speelplekken samen met de kinderen hebben ontworpen. Bewegen en lekker buiten spelen is ontzettend belangrijk. Als we speelplekken maken die de kinderen zelf hebben bedacht, maken ze er ook meer gebruik van.”