Badgasten behalen veel persoonlijke records en medailles bij het regionale kampioenschap

De afgelopen twee weekenden werden op 5 plaatsen in Nederland de regionale winterkampioenschappen korte baan gezwommen. Bart Pardon, Sanne en Jelsie van Ruijven konden in het Hofbad in Ypenburg aan de bak tegen de toppers van deze regio. Dit was tevens de laatste mogelijkheid om nog limieten te zwemmen of aan te scherpen voor het Nederlands kampioenschap.

Sanne wist ondanks dat ze herstellende is van een knieblessure toch haar persoonlijk record (PR) op twee afstanden aan te scherpen en wist ze zelfs twee keer in de top 10 te eindigen.

Bart grossierde in nieuwe PR’s die hem vaak tot enkele tienden of honderdsten verwijderd hielden van een limiet. Maar op zijn laatste afstand (100 meter vrije slag) wist hij de limiet wel te halen. Daarmee laat hij zien dat hij op vrijwel alle afstanden flinke vooruitgang heeft geboekt. Hij zou dus eind januari naar het NK in Eindhoven mogen, maar hij zit dan midden in de proefwerk week. Er zal dus nog even moeten worden bekeken of dat gaat lukken. Op zijn favoriete schoolslag behaalde Bart zelfs nog een bronzen medaille.

badgastenJelsie had al haar limieten al behaald en haar prijzenkast puilt inmiddels uit, maar met verbeteringen van haar PR kon ze zichzelf betere startposities op het NK bezorgen. Want de kinderen met de scherpste PR’s staan in de finaleseries van elke afstand. Dus Jelsie stond weer voor elk nummer uiterst geconcentreerd op startblok om vervolgens na het startschot alles uit de kast te halen. Dat leverde weer de nodige PR’s en 9 gouden en 2 zilveren medailles. Maar de grootste ontlading kwam nadat ze met haar ploeggenoten onverwachts de bronzen medaille behaalde in de 4X200m vrije slag estafette. Op de foto staat Jelsie met haar teamgenoten te schreeuwen van vreugde naar hun laatste zwemster.

Over twee weken zal Jelsie 4 dagen bij het NK in Eindhoven verblijven. Gezien de tijden die bij de andere regiowedstrijden in Nederland zijn gezwommen, zal ze in een bloedvorm moeten verkeren om een medaille te kunnen behalen.

Ilona van Ruijven