aerobicsmeidenMet sportieve groeten van de Aerobics meiden

Jokelien geeft al 20 jaar leiding aan deze gezellige club. Zij zorgt ervoor dat we in vorm blijven. Ik ben sinds kort weer aangehaakt omdat niets zo leuk is als bewegen op muziek waardoor je je grenzen verlegt en je laat opzwepen of met het opzweten zijn? We zijn als kerstverrassing door Jokelien meegenomen om lekker te ontspannen voor de kerstdagen, geen actie deze keer maar pure verwennerij. De zaal was geheel in kerststijl en 4 ronde tafels stonden gedekt. Tijdens het eten werden we voor onze ogen bedrogen door een goochelaar die ringen en horloges wist te ontfutselen zonder dat we het door hadden. Tussen de gerechten door heb ik toch even ons kerstthema onder de aandacht gebracht namelijk de vraag hoe draag jij je steentje bij om de wereld een beetje beter te maken.

Asmoen doet dit door het respecteren van de medemens.

Lilian door tevreden te zijn en te waarderen wat je hebt. Geef iemand een glimlach!

Lenneke: het gras is niet altijd groener. Gewoon vriendelijk zijn en zeg: goedemorgen en goedemiddag tegen elkaar in de supermarkt.

Jokelien: Wees trots op waar je woont en draag bij. Zelf is ze onwijs actief bij Stompwijk ‘92 het is dan ook geen wonder als ze zegt: Word vrijwilliger! Doe iets!

Marjolein is het hier mee eens. Zelf is ze vrijwilliger bij de handbal en brengt ze mensen in haar directe omgeving naar het ziekenhuis of doet boodschappen. Een helpende hand bieden waar dat nodig is zoals ouders en buren.

Marian op haar beurt herkent de mantelzorg bij ouders en buren, daarbij werkt ze 7 dagen per week mee in het eigen bedrijf. Een sandwichvrouw die tussen zorg van ouderen en kinderen in zit.

Ida zorgt dat zij haar steentje bijdraagt door het afval te scheiden tot het pietluttige toe. Alle beetjes helpen tenslotte. En het leven kan zo eenvoudig zijn als je gewoon lief bent voor elkaar en door elkaar te helpen waar dat nodig is.

Wilma draagt haar steentje bij door: jodelahiti in een dirndl jurk op haar werk vrolijk te stralen en ze geeft een gratis tip: lief zijn voor elkaar!

Ankie door zich als vrijwilligster in te zetten voor Stompwijk ‘92 en door mantelzorger te zijn, niet alleen voor haar moeder maar ook voor de mensen waar zij mee samen woont in Emmaus.

wil-zingendWil (op de foto zingend in Swetterhage tijdens de wereldreis) gaat campagne voeren voor het grote ontbijt dat volgend jaar op 23 april gehouden gaat worden voor Amref Flying Docters. Dochter Liesbeth heeft deze organisatie mede in handen, ze is een avontuurlijk type en ze gaat 7 dagen fietsen in Tanzania en ze laat zich hiervoor sponsoren. Zie verdere informatie op de volgende bladzijde.

Aan tafel besluiten we alvast dat we daar zeker aan gaan meewerken. Het is een klein rondje geworden, want we hadden dan ook veel afleiding om ons heen en er was veel bij te praten.

Petra