Schrijfmarathon Amnesty International….een mooi resultaat

afbeelding1Zaterdag 10 december was het de internationale Dag voor de Rechten van de Mens en werd er door Amnesty International een schrijfmarathon georganiseerd voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Er stonden 10 mensen centraal en voor hen werden er wereldwijd brieven geschreven aan de autoriteiten met het verzoek om deze mensen eerlijk te behandelen, een gewetensgevangene vrij te laten en discriminatie te stoppen.

Ook kon er aan de mensen zelf een korte groet geschreven worden om hen te ondersteunen en te laten weten dat er wereldwijd aan hen gedacht wordt. In Stompwijk waren we uiteindelijk met 11 personen en met elkaar hebben we iets meer dan 80 brieven en kaarten geschreven. Een prachtig eindresultaat en hopelijk hebben wij hiermee kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger wereld. Het totaal aantal geschreven brieven in Nederland en van over de hele wereld is op dit moment nog niet bekend.

Bedankt voor jullie bijdrage en Aad bedankt voor het sponsoren van de postzegels.

Had je nu geen tijd, maar wil jij toch nog een brief schrijven dan kun je op de site www.amnesty.nl kijken hoe dat in zijn werk gaat.

Wij leven in vrijheid en kunnen ons vrij uiten, daar ben ik dankbaar voor.

Ria Luiten