Film Meerpolder in het Dorpshuis

De gemeente Leidschendam-Voorburg leek het wel een prima idee om de film van 400 jaar Meerpolder die het afgelopen jaar gemaakt is door Dhr. Gerrit van Doornen in Stompwijk te vertonen.

Afgelopen donderdag was de eerste avond waarop de film werd vertoond. Vooraf waren er 25 kaarten verkocht, toen ik even over half 8 aankwam was het al overvol en werden er nog steeds stoelen bijgezet. Uiteindelijk waren er ruim 100 mensen en Anneke had het druk met koffie en thee bijzetten. Ze snapte er niets van, hier was duidelijk niet op gerekend. Maar voor alles was een oplossing en de avond werd geopend door dhr. Ton Vermeulen, de maker van het boek over het ontstaan van de Zoetermeerse Meerpolder. Er werden mooie beelden getoond met een kijkje op de boerderijen van o.a. Jan en Ria Berg (een nieuwe carrière Ria ?) en Gerard de Groot, thuis bij de familie Tijhuis en de Molendriegang wordt door Niek Nieuwenhuijsen besproken met Jan Groenewegen. Wat is het tegenwoordig toch een vernuftige manier van koeien melken. De dames lopen zelf naar de stal als ze gemolken willen worden en worden door de robot herkend via een enkelband om hun poten.

De film gaat over het verleden, maar ook over het heden en over hoe de polder er in de  toekomst uit kan gaan zien. Het is en blijft een hele speciale polder waar wij allemaal regelmatig doorheen wandelen, hardlopen of fietsen.

A.s. dinsdag (vandaag) is er nog een kans om deze film te zien, hij begint om 19.45 en de zaal is open vanaf 19.30. Volgens de organisatie komt er a.s. dinsdag niemand meer en we hebben dus afgesproken dat als er niemand is dinsdag (vandaag), de ploeg naar de Bles komt waar wij het decemberfeest vieren, maar ik ben bang dat het gewoon weer druk wordt in het Dorpshuis.

Het is echt een interessante film, een gemiste kans als je niet gaat kijken!

Ria Luiten