Dagje uit naar Den Haag

Groep 8 van de Maerten van den Veldeschool ging een dagje uit naar… Den Haag, maar het ging iets anders dan we hadden verwacht. We gingen met het openbaar vervoer. We zouden met de bus naar Centrum West rijden, maar de bussen wilden daar niet aan mee werken,

SUPER FLAUW !

Daarom moesten we fietsen. Toen we bij Centrum West waren moesten we snel in de Randstad Rail springen. Op weg naar het Centraal Station. Toen we daar bijna waren hoorden we dat er een werkonderbreking was dus ook Madurodam zat er niet in voor ons. We zijn toen gaan wachten bij het Binnenhof tot we naar Pro Demos konden gaan, daar hebben we een leuk spel gespeeld, we moesten de stad ‘Democracity’ inrichten.

Daarna zijn we naar de Mac Donalds geweest, en hebben daar lekker geluncht, maar we moesten snel zijn want we moesten op tijd bij De Tweede Kamer zijn. Toen we daar waren was het heel streng beveiligd. We moesten door een poortje en we moesten onze riemen, telefoons, portemonnees en tassen in een bakje leggen. Daarna gingen we eindelijk in de Tweede kamer. Jammer genoeg zagen we niet Mark Rutte, want we zaten daar precies in de lunchpauze. Dan was het bijna tijd om weer te vertrekken naar Stompwijk. Maar eerst nog even een ijsje halen bij de Mac Donalds, en dan namen we de tram naar Centrum west. Maar we hadden de tram net gemist, nog 35 minuten wachten, en wachten en wachten en toen konden we eindelijk naar Centrum West en met de fiets naar huis. Dat was een leuk dagje uit.

Gr. Iva en Fientje