Sint bij de KBO soos

kbo-sint-1 Om 10.00 uur begonnen we met koffie en wat lekkers. Na het tweede kopje en een gezellig praatje gingen we klaverjassen, rummicubben en kaarten maken. Zoals altijd werd er ook nog een glaasje geschonken, waarbij een schaal met suikerbeestjes, marsepein en chocoladesint en pietjes werd gepresenteerd. Na de lunch was het tijd om het bestuur in het zonnetje te zetten, met een mooi gedicht en een cadeau, ingezameld door alle soosleden. Na nog een paar potjes kaarten werd het tijd om de Sint welkom te heten. We zongen uit volle borst, Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht (twee knechten dus). Ze strooiden vrolijk kruidnootjes maar gelukkig niet op de grond (wij oudjes kunnen niet zo goed meer bukken) maar op de tafels. Sinterklaas keek in het grote boek en riep deze en gene bij zich.

Zo ook Geert Ammerlaan. Sint zei: Je bent naar Stompwijk geëmigreerd en hebt daar een leuke vriendin gevonden. Is zij ook hier??? Sta dan maar eens even op!! Ciska van Boheemen vloog naar voren om bij Geert op schoot plaats te nemen, maar dat was niet de bedoeling! Sint wilde Ciska zelf op schoot, onder grote hilariteit natuurlijk. Dit was ook niet zo best voor zijn knieën maar kniesoor die daar op let.

kbo-sint-2Wil Schrader had een klacht, er werden te weinig sinterklaasliedjes gezongen. Dus er werd uit volle borst nog wat gezonden en daarna wilde de Sint zelfs polonaise lopen. Maar de muziek was daar niet zo geschikt voor. Daarna zwaaiden en zongen we hem weer uit…..Dag Sinterklaasje…… maar de goedheiligman kwam al snel terug….met een rollator!!

Omdat hij onderhand ook tot onze doelgroep behoort en hij bang was dat deze mooie rollator naar het oud ijzer zou gaan nam de Sint hem maar zelf mee. Wel zo netjes dat hij dat even kwam melden!!

We kregen allemaal nog een pakje en daarna gingen we weer tevreden naar huis. Heel veel dank voor het bestuur voor deze gezellige middag.

Groetjes, Ria van Dijk

(Voor een filmimpressie kijk op Stompwijk.nl)