VrouwActief november, een topavond met Oud Stompwijk

vrouwactiefWat was het een informatieve, maar vooral heel gezellige VrouwActief avond. Zelfs voor diegenen die niet uit Stompwijk komen of hier later zijn komen wonen. De opkomst was prima, rond de 35 vrouwen waren naar de Bles gekomen om de presentatie van Truus Knijnenburg namens Stichting Oud Stompwijk (Stos) mee te beleven. Het verleden herleefde door alle plaatjes van vroeger, Truus had zich goed voorbereid en wist iedereen te boeien met haar verhalen. Na de pauze was er een quiz waarin de kennis van Stompwijk getest werd, raad maar eens waar die en die brug of die specifieke boerderij staat en wie heeft waar gewoond? Het was best moeilijk om keuzes te maken, iedereen keek elkaar aan en ging vaak mee met de keuze van degene waarvan ze dachten, nou die weet het wel. Bij een vraag mislukte dit plan en zodoende stond alleen Annie van Rijn bij het goede antwoord. Zij heeft een jaarabonnement van Stos cadeau gekregen en wij wensen haar hier veel plezier mee. De andere vragen zijn gelukkig wel allemaal gesteld, dus we kijken nu met andere ogen naar gebouwen en straten van ons vertrouwde dorp.

Iedereen die ik gesproken heb was erg enthousiast over de presentatie van Truus en we willen hier ook een vervolg aan gaan geven volgend jaar. Er zijn aardig wat foto’s gescand door Pedro en Aad, zij kunnen hier ook weer mee aan de slag. Hebben jullie door deze avond zin om op een winteravond eens in de oude foto’s te snuffelen dan zijn ze welkom bij de Stos. December komt eraan en wij willen de traditie voort zetten om gezellig met elkaar te eten. Op 13 december beginnen we om 18.30 uur in de Bles met een speciaal feestje.

Thuis eten hoeft echt niet, want er is voldoende voor iedereen. Wat we gaan doen en wat we te eten krijgen blijft nog even een verrassing, maar je hoeft niet in gala te komen. We willen wel graag weten of je komt, er zijn gelukkig al aardig wat aanmeldingen binnen.

Aangeven of je meedoet kan via de mail rialuiten@zonnet.nl of je maakt het bedrag à € 27,50 gewoon over op nummer NL57RABO0304469807 t.n.v. VrouwActief. We hopen dat jullie allemaal kunnen komen en we maken er een sfeervolle avond van.

Namens bestuur Vrouw Actief, Ria Luiten