Onderzoek sluipverkeer door ons dorp

logo-ar

 

 

Bericht vanuit de Adviesraad:

Met het project bereikbaarheid Stompwijk, is er verschillende keren aandacht gevraagd om een onderzoek te doen naar het sluipverkeer door ons dorp. Dit onderzoek heeft in juni 2016 plaatsgevonden. De conclusie was het onderzoeksbureau Bureau Goudappel Coffeng Adviseurs Mobiliteit  was dat de toename van 10% extra weggebruikers (gemiddeld 271 voertuigen per dag) van het totale verkeersaanbod geen aanleiding geeft om extra maatregelen te nemen tegen het sluipverkeer. Dit verkeersonderzoek is te lezen via deze link.

Met de bespreking van dit onderzoek in de Klankbordgroep is door verschillende leden nadrukkelijk gereageerd dat men zich niet kon vinden in deze conclusie. Het gaat hier namelijk ook om de beleving van deze overlast en de gevolgen hiervan op de verkeerveiligheid in ons dorp.

Vorige week stond al een artikel over de zorgwekkende situatie in het dorp van een verontruste bewoonster van de Dr van Noortstraat. Met de vallende blaadjes, het slechter wordende weer en het steeds erger wordende  file leed op de A4, wordt deze situatie in het dorp alleen maar erger.  Handhaving van de 30 km zone in het dorp en verkeerveiligheid is een zaak van de Politie.

 

Yvonne van Boheemen