Van Velsen Rally Sport gaat opnieuw de uitdaging aan in Le Dakar 2017

van-velsenIn januari 2017 zal het rallytruckteam van Aad van Velsen voor de tweede keer gaan deelnemen aan de zwaarste rally ter wereld: Le Dakar.

De afgelopen maanden heeft het team de truck stevig onder handen genomen en de ervaringen van hun eerste Dakar gebruikt om de truck waar nodig aan te passen. “Ik ben er heel trots op dat ik mijn eerste Dakar rally heb uitgereden” verteld Aad. “Het is echt de zwaarste rally voor mens en machine, maar ik heb ervan genoten. De truck heeft weinig schade opgelopen en we hebben onze ervaring gebruikt om de truck voor de komende rally op een aantal punten te verbeteren.”

In de komende Dakar rally neemt het team nog een extra monteur mee. “We willen natuurlijk ons resultaat van afgelopen jaar minimaal evenaren. We hebben echter gemerkt dat in het bivak onze monteurs alle zeilen moesten bijzetten om de truck weer op tijd klaar te krijgen. We willen met een extra monteur voorkomen dat een tegenslag of bijvoorbeeld het zware werk op grote hoogte in de bergen de druk op deze mannen te veel wordt.”

Sponsoren zijn natuurlijk heel belangrijk voor het team. Aad: “Toen ik vorig jaar bedrijven ging benaderen voor sponsoring kon ik eigenlijk nog niets laten zien, toch hebben er velen vertrouwen in mijn ambitie gehad. Ik ben er dan ook trots op dat vrijwel alle sponsoren zich ook voor komend jaar aan het team hebben verbonden. We hebben er zelfs ook een aantal nieuwe sponsoren bij. Ja, daar ben ik heel blij mee!”

Het afgelopen jaar kwam je het team regelmatig tegen op evenementen, maar ook op social media kon iedereen de activiteiten en werkzaamheden op de voet volgen. Aad; “We bedachten het idee van de video update op facebook, waar we regelmatig aandacht besteden aan de truck, activiteiten en onze sponsoren. We hebben veel kijkers en men vindt dit zo leuk dat we al vragen krijgen wanneer de volgende update komt. Het is ook geweldig om op een evenement zoals bijvoorbeeld op het strand van Katwijk of voor Stichting Groot Hart mensen en zieke kinderen de kans te geven eens te ervaren hoe het is om in een Dakartruck mee te rijden. Ze vinden het geweldig!”

De Dakar rally gaat op 1 januari 2017 van start in Paraguay. Het is de eerste keer dat de rally door Paraguay gaat. Daarna volgt Bolivia en de laatste etappes worden gereden in Argentinië. De finish is op 14 januari in Buenos Aires. Wat vindt Aad van de route. “Niemand heeft ervaring met Paraguay, maar verder verwachten we weer etappes en bivakken op extreme hoogte en toch ook wel weer een paar uitdagende duinen etappes. Ik kijk er wel naar uit!”

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de truck maar zal hij met een nieuwe look te zien zijn op de Formido finale races op 23 oktober aanstaande in Assen en natuurlijk op 30 oktober aanstaande tijdens de RTL Dakar Preproloog in Valkenswaard. Daarna zal hij met de boot vertrekken naar Paraguay.