Workshop sieraden maken…. een bling, bling succes!

vrouwactief-1De Brasserie in de Bles was afgelopen dinsdag het decor van heel veel vrouwen en heel veel kraaltjes. Een goede combinatie dus! Wat had Ingrid veel materiaal meegenomen, de keuze werd zo wel moeilijk gemaakt, maar uiteindelijk had iedereen toch de juiste combinatie bij elkaar.

Alles kon via een kralenbord al gerangschikt worden en dan kon je zien hoe het er na het rijgen uit zou gaan zien. Beginnend vanuit het middelpunt en van daaruit aan weerskanten opbouwen en als laatste de sluiting eraan maken.

vrouwactief2Normale avonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur, maar deze avond werd er niet op de tijd gelet en gingen de meeste vrouwen pas rond elf uur weer naar huis. Tevreden met wat er die avond door henzelf gemaakt was en daar mochten ze ook trots op zijn, want er waren prachtige kettingen/armbanden bij.

Ook degenen die alleen voor de gezelligheid aanwezig waren bleven lekker lang babbelen in de loungehoek. Daar zijn de avonden toch ook voor bedoeld, dus heb je zin om eens vrijblijvend te komen kijken dan ben je uiteraard welkom.

Op 8 november komt Stichting Oud Stompwijk langs om een presentatie te geven over de positie van de (Stompwijkse) vrouw door de eeuwen heen. Wat is er toch veel veranderd, ten goede en ten kwade, zowel in het huishouden als op de werkvloer. Er is tevens gelegenheid om foto’s te laten scannen door Pedro. Dus kijk eens in de oude fotoboeken of open die oude schoenendoos op zolder. Heb je heel veel oude foto’s van jouw familie of van Stompwijk in het algemeen dan kunnen die later gescand worden. Er wordt zorgvuldig mee omgegaan.

We hopen dat deze avond net zo enthousiast bezocht wordt als de maanden september en oktober, dan zijn we op de goede weg.

Namens bestuur VrouwActief,

Ria Luiten