VERSLAG STOMPWIJK’92 – SJZ GESPEELD OP ZONDAG 18 SEPTEMBER 2016

Van de redactie:

We hebben een beroep gedaan op onze buurman Gerard v.d. Hoeven voor het verslag van de derby Stompwijk ‘92 1 tegen SJZ.  De vooraankondiging hadden we al gemist en dat proberen we goed te maken door het plaatsen van het verslag gezien door SJZ ogen….   (Petra)

 SJZ op alle fronten afgetroefd door Stompwijk’92

Tekst: Gerard van der Hoeven

SJZ heeft in Stompwijk een wanprestatie geleverd. De brigade van trainer Rob van den Wijngaard gaf op een zonovergoten sportpark Meerhorst om onbegrijpelijke redenen niet thuis en ging volkomen terecht met 3-1 onderuit. Die score was overigens geen juiste afspiegeling van de reële scoringskansen. Zo raakte Stompwijk’92 nog een keer de kruising en voorkwam doelman Niels van Diemen in de slotfase zeker twee Stompwijkse treffers. Het nog puntloze Stompwijk’92 (twee keer werd nipt verloren) speelde veel gretiger en feller dan SJZ. In de openingsfase hadden de in het blauw spelende bezoekers nog wel een veldoverwicht en speelden verzorgder dan de thuisploeg, gevaarlijk werd het geen moment. De Stompwijkers loerden op de counter en hebben daar met snelle buitenspelers ook de ploeg voor. Dat wist SJZ vooraf maar toch liep SJZ in de val. Het duurde bijna een half uur voordat de score werd geopend. Enrico Geus rondde een snelle aanval doeltreffend af. Enkele minuten later was het zelfs al 2-0. SJZ dacht een vrije trap mee te krijgen, de leidsman oordeelde anders, Stompwijk reageerde heel attent en voordat SJZ bij de les was, had Nick Ammerlaan de 2-0 aangetekend. Weer enkele minuten later stond de kruising een derde Stompwijkse treffer in de weg.

Onzichtbaar

Na de pauze kwam Frank Willemse in het veld voor de onzichtbare Danny Pieterse. Als het om onzichtbare spelers ging, had Van den Wijngaard wel meer mensen kunnen wisselen. De inbreng van Willemse leverde wel wat meer druk van SJZ op maar de Stompwijkse afweer werd er geenszins nerveus van. Zo hoopte Hans Coret in zijn honderdste optreden in de hoofdmacht zijn doelpuntenproductie op 52 te brengen. Hij werkte hard maar kreeg niet één kans om de productie ook daadwerkelijk op te voeren. Met nog 20 minuten voor de boeg bracht Van den Wijngaard twee verse spelers in. Er kwam opnieuw wat meer druk maar het vuur ontbrak en zo kon de thuisclub ieder beginnend vuurtje – als er al sprake van was – simpelweg doven. In het slotkwartier onderscheidde SJZ-doelman Van Diemen zich met enkele knappe reddingen. Op dat moment speelde SJZ al met 10 man. Verdediger Guus de Goede haakte geblesseerd af en er was al drie maal gewisseld. Van Diemen kon echter niet voorkomen dat Nick Ammerlaan er 3-0 van maakte voordat Frank Willemse de twijfelachtige eer redde. Hij draaide knap naar binnen en verschalkte de in Zoeterwoude-Dorp woonachtige Stompwijkse doelman Jordi Bennis met een bal in de uiterste hoek. Dat het bij 3-1 bleef was louter te danken aan goalie Van Diemen die weliswaar de nederlaag niet kon voorkomen maar wel dat SJZ nog dieper in de penarie zou komen.

Wanvertoning

Trainer Rob van den Wijngaard had na afloop feitelijk aan één woord voldoende: “Wanvertoning”. Hij had er echter geen verklaring voor dat zijn team vrijwel de gehele wedstrijd niet bij de les was. “Er was totaal geen belevening. Waarom niet? Geen idee! We hebben de hele week naar deze wedstrijd toegeleefd. Juist beleving is een kwaliteit van ons. We slaagden er echter geen moment in de wedstrijd te kantelen. Creëerden we een week geleden tegen ASC nog tal van kansen, nu niet één. Het vuur ontbrak terwijl ik en ik neem aan de toeschouwers ook juist hier maximale power hadden verwacht. We moeten de rug rechten en er tegen WVC staan.”