Nk Gazonmaaierracen

grasmaaier1Een prachtige zonnige dag, brommende maaiers en een omgeploegd stuk grond… meer is er niet nodig om de Stomp-wijkers nieuwsgierig te maken. Nou ja een biertent voor de ouderen en een springkussen/zandbak voor de kinderen is natuurlijk ook wel belangrijk voor een stukje dorpse gezelligheid. Na de grote evenementen zoals Carnaval, Summerland en de Paardendagen hebben wij middels het NK gazonmaaierracen een mooie nazomerparty in het dorp erbij. Geweldig zoals de organisatie alles geregeld heeft, hoofdsponsor Arno van Santen heeft met een heel team alles goed op orde om de grote hoeveelheid toeschouwers in goede banen te leiden. Een team bij de parkeerplaatsen, veel ruimte voor de fietsen een bij de ingang voor iedereen een bandje en een flesje water. De toegang is gratis en vanaf de start is het één groot feestje. De heats bestaan uit 8 minuten racen en 2 rondjes extra. Wie dan het eerste afgevlagd wordt is de winnaar van de heat. De uiteindelijke winnaar moet dus meerdere heats winnen. Er waren 3 klassen en Ryan Lansbergen werd onder groot gejuich eerste in de B klasse. Een prachtige prestatie.

De andere 2 teamleden van FvS Racingteam kwamen uit in de C-klasse en ook van hen zullen we vast nog veel horen. Jammer dat Swen Zandbergen met materiaalpech voortijdig de baan moest grasmaaier2verlaten. Gelukkig kon hij het in de volgende manche weer goed maken en werd hij eerste. Wat gaat het snel en wat een kracht hebben deze kleine maaiers. Gras is er niet te bekennen, maar de brokken grond vlogen je soms om de oren. Het bleef ook na de prijsuitreiking nog lang gezellig op het Stompwijkse platteland!

Een compliment voor alle betrokkenen die het aangedurfd hebben om zo’n evenement naar Stompwijk toe te halen en het dan ook organisatorisch zo goed neergezet hebben.

Chapeau!

Ria Luiten