Weipoortsijs te koop in de Bles

weipoortsijsVanaf afgelopen weekend zijn we gestart met de verkoop van het alom geprezen Weipoortsijs van ijsboerederij de Jong uit Zoeterwoude. De introductieperiode vindt de verkoop plaats vanuit de brasserie en later vanuit de voormalige slijterij. Via deze weg wil ik Nel, Peter en Marloes bedanken dat we kunnen doen en voor hun medewerking om het op te starten. Met een hittegolf in het vooruitzicht is het voor iedereen in het dorp natuurlijk een mooie mogelijkheid om na het eten nog even lekker een blokje om te lopen met een lekker ijsje. We hanteren dezelfde prijzen als de ijsboerderij en hebben de smaken Aardbei, Stracciatella, Pistache, Chocolade, Banaan, Vanille, Framboos (sorbet) en Mango (sorbet).

Aanstaande zondag mogen we de catering verzorgen bij de gazonmaaierrace van Ryan Lansbergen en kornuiten. De gehele dag staat de Bles voor u klaar met koffie, fris, bier, wijn, pizza en saté. We hopen dat de opkomst groot is en dat iedereen een kijkje komt nemen bij dit nieuwe veelbelovende evenement in Stompwijk. Voor de mensen die het op een of andere manier toch niet zo aansprekend vinden, is de Bles ook gewoon open. Met onder andere de Formule 1 vanuit Spa-francorchamps.

Mede door de Albert Heijn restaurantactie zit ons restaurant van donderdag t/m zondag steeds weer vol met gasten. Omdat het restaurant een tot nu toe nog niet zo druk was, moesten we opnieuw onze weg zien te vinden in de combinatie van het restaurant en de brasserie. Dat verliep vorige week zaterdag niet vlekkeloos waardoor de wachttijden opliepen, maar direct vanaf de volgende dag ging het al veel beter en afgelopen weekend liep het gewoon weer helemaal goed. Klaarblijkelijk moet het soms eerste even wat tegenzitten om er vervolgens weer beter uit te komen.

We hebben nog een paar mooie evenementen in het vooruitzicht. Zoals hierboven al beschreven verzorgen we de catering bij de gazonmaaierrace, maar er is meer. Op 10 september doen we mee met de open monumentendag en Stichting Oud Stompwijk is bereidt om dit voor mensen van binnen en buiten Stompwijk extra interessant te maken met een foto-expositie over de Bles (of eigenlijk vooral over Het Blesse Paard).

Op woensdagavond 14 september is er weer een BBQ workshop. Na het grote succes in juni bieden we iedereen die dat heeft moeten missen opnieuw een mogelijkheid om zijn of haar barbecue skills te verbeteren. Voor de duidelijkheid; het is echt een workshop, dus u moet zelf met de handen uit de mouwen en aan de slag. De kosten bedragen €65,00 per persoon voor twee consumpties, 4 uur workshop en 4 gangen aan gerechten.

Op 14 oktober komen The Amazing Stroopwafels naar Stompwijk en op 6 november de voormalige The Voice deelneemster en zus van; Jennifer Ewbank.

Informatie over kaartverkoop en inschrijven volgt later, maar zet het alvast in de agenda.

Aanstaande zaterdag is onze brasserie in verband met een feest gesloten. U bent echter van harte welkom in het restaurant of het voorterras. Daar kunt u zaterdag van de brasseriekaart bestellen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen de Gier