Aanpak Stompwijkseweg van start

stompwijksewegEindelijk is het zover: begin 2017 start de langverwachte reconstructie van de Stompwijkseweg. BAM Infra b.v. uit Gouda gaat deze uitvoeren. Van de drie partijen die voor het werk hebben ingeschreven kwam BAM als beste uit de bus. Bij de beoordeling van de inschrijvingen speelden onder andere duurzaamheid en het beperken van overlast voor de omgeving tijdens de uitvoering een belangrijke rol. Het college van B&W heeft deze week besloten het werk aan BAM Infra te gunnen.

Aantrekkelijke weg

Daarmee kan de reconstructie van de Stompwijkseweg van start, het eerste deelproject van project ‘Bereikbaar Stompwijk’. De Stompwijkseweg krijgt over een lengte van ongeveer vier kilometer een nieuw wegdek; de oeverconstructie wordt deels vervangen en deels gerenoveerd. Om de weg aantrekkelijk te maken voor recreatief verkeer komen er aan weerszijden fietssuggestiestroken. Na uitvoering van de werkzaamheden kan de weg er weer veertig jaar tegen.

Voorbereiding

BAM heeft vanaf nu zes maanden de tijd om het werk voor te bereiden, zodat de uitvoering begin volgend jaar kan beginnen. Het werk aan de Stompwijkseweg duurt ongeveer een jaar.