Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder “Stompwijk – Verbindingsweg”

staatscourant

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), artikel 110a van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • ontwerpbestemmingsplan “Stompwijk – Verbindingsweg”
  • ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder “Stompwijk – Verbindingsweg”

Inhoud ontwerpbestemmingsplan en ont werpbesluit hogere grenswaarden

De leefbaarheid en veiligheid in de dorpskern van Stompwijk staat onder druk door de intensiteit en aard van het doorgaande verkeer, dat gebruik maakt van de Doctor van Noortstraat / Stompwijkseweg als doorgaande verbindingsroute tussen de N206 en Leidschendam. Om de dorpskern van Stompwijk te ontlasten en daarmee de leefbaarheid en veiligheid op weer op een aanvaardbaar niveau te brengen, is de gemeente van plan een nieuwe Verbindingsweg aan te leggen. Deze nieuwe weg leidt het verkeer om de dorpskern heen en komt te liggen tussen de Tuinbouwweg en de aansluiting van de Doctor van Noortstraat / N206.

De aanleg van de Verbindingsweg past niet binnen de nu voor dit gebied geldende bestemmingsplannen. Met het nieuwe bestemmingsplan “Stompwijk – Verbindingsweg” wordt de geplande aanleg van de weg juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de aanleg van de nieuwe Verbindingsweg voor één woning, te weten op het perceel Doctor van Noortstraat 1B te Stompwijk, sprake is van een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor de geluidsbelasting. Voor deze woning moet daarom voor de vaststelling van dit bestemmingsplan een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting door het wegverkeer. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is opgesteld en bij het bestemmingsplan gevoegd.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Stompwijk – Verbindingsweg” ligt samen met het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage van vrijdag 19 augustus 2016 tot en met donderdag 29 september 2016.

Inzien ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl: het IDN-nummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IM-RO.1916.stwverbinding-ON01;
  • op de gemeentelijke website www.lv.nl/bestemmingsplannen;
  • als papieren versie: in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183, Voorburg).

Inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarde

Op donderdag 1 september 2016 tussen 19:30 en 21:30 uur kunnen inwoners van Stompwijk en andere belangstellenden tijdens een inloopavond het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende documenten, waaronder het ontwerpbesluit hogere waarde bekijken en vragen stellen aan medewerkers van de gemeente en overige deskundigen. De inloopavond vindt plaats in het Dorpshuis aan de Zustersdijk 18 in Stompwijk.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de hiervoor genoemde termijn van inzage (19 augustus t/m 29 september 2016) kan een iedereen zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de raad van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Postbus1005, 2260 BA Leidschendam, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Stompwijk- Verbindingsweg / Zaaknummer 1308818”. Uw zienswijze dient u minimaal te voorzien van uw naam en adres, de redenen waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. Heijnen of één van de andere medewerkers van de vakgroep bestemmingsplannen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 070.

Houdt u er rekening mee dat uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk over het ontwerpbestemmingsplan een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Tijdens de hiervoor genoemde termijn van inzage (19 augustus t/m 29 september 2016) kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen over het ontwerpbesluit.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg, Postbus 1005, 2260 BA Leidschendam, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Stompwijk – Verbindingsweg / Zaaknummer 1308818”. Uw zienswijze dient u minimaal te voorzien van uw naam en adres, de redenen waarom u het niet eens bent met het ontwerpbesluiten uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer M. le Cointre van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 070.

Houdt u er rekening mee dat uw zienswijze over het ontwerpbesluit in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk over het ontwerpbesluit een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Vragen / nadere informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen of één van de andere medewerkers van de vakgroep ruimtelijke plannen (ontwerpbestemmingsplan) of de heer M. le Cointre (ontwerpbesluit hogere waarde) van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 14 070. Leidschendam-Voorburg, 17 augustus 2016