Expositie Bianca

Op de vrijdag van de paardendagen opende Bianca van Soest (bij velen bekend vanwege haar mooie fotoreportages tijdens de carnaval) haar expositie in het gemeentehuis van Zoeterwoude.koeien

Aangezien ik die dag aan het klaverjassen was in de kermistent, maar ik erg graag deze expositie wilde zien ben ik afgelopen week gaan kijken. Je kunt gewoon naar binnen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Bij het binnenlopen wordt direct al je aandacht naar de foto’s toegetrokken, ik had niet eens door dat er een receptioniste achter de balie zat aan de rechterkant. Zij vroeg of ze mij kon helpen en toen ik vertelde dat ik voor de foto’s kwam was dat geen probleem. Zij geniet er elke dag van vertelde ze.

Een aantal foto’s had ik al via facebook bewonderd, gelukkig deelt Bianca haar foto’s, maar er hing ook, voor mij althans, nieuw werk van haar.

De expositie heet niet voor niets “Een vlucht door mijn herinneringen”. Bianca is heel veelzijdig en maakt sinds 2008 foto’s met een digitale spiegelreflexcamera. Zij is nu met haar 4e camera in de weer en na een aantal opleidingen en veel experimenteren komen de mooiste plaatjes tevoorschijn. Minder is meer is haar motto. Zij heeft net even een andere kijk op mens, dier en omgeving. Er hangen foto’s van nieuwsgierige koeien, prachtige natuurfoto’s, maar ook foto’s van stoere mannen tijdens het ontkoppelen van de windturbine langs de A4. Het is een aanrader om even het gemeentehuis binnen te lopen en te genieten van de prachtige foto’s. Ze zijn nog te zien tot 12 september!

Veel succes Bianca en ik ben blij dat jij ons laat meegenieten van jouw geweldige foto’s

Ria Luiten