Hulde voor de Stompwijkse Paardendagen

Door Henny van Beek

Onze dochters Odinda en Nona zijn paardengek en daardoor veel met paarden en pony’s bezig. Het gevolg is dat mijn echtgenote en ik vaak op locaties komen, waar iets met paarden wordt gedaan. Shows, springwedstrijden, cross, dressuurproeven etc. Onze dochters doen graag overal aan mee en daarom zijn we ook al enige jaren de vaste bezoekers van de Stompwijkse Paardendagen.

Dit jaar reden zij beiden mee in de optocht van de opening. Ook deden zij mee met de springwedstrijd, waar de jongste de 2e plaats behaalde. Zij reden mee in de ponyrace waar de pony van de oudste, met Romy Schoon als berijdster, de 4e plaats behaalde. Je gaat na verloop van tijd automatisch vergelijkingen maken met andere paardenevenementen. We hebben na 4 jaar ervaring vast kunnen stellen dat de Stompwijkse Paardendagen met grote voorsprong op de eerste plaats eindigen!

De Stompwijkse Paardendagen werden dit jaar voor de 107e keer georganiseerd. Je kunt dat merken, want het evenement staat echt als een huis. De vele vrijwilligers, die voor het merendeel uit Stompwijk komen, spannen zich ieder jaar weer enorm in om er een fantastisch evenement van te maken. Ook zijn er vele sponsoren die het mede mogelijk maken om een mooi evenement neer te zetten.

Tijdens het feest staat de paardensport natuurlijk centraal. Daarnaast is er ook nog van alles te zien, te doen en te beleven. Een vrij grote kermis en ook andere onderdelen zoals dit jaar: de Landleven Fair, een demonstratie met honden en schapen, allerlei kinderactiviteiten en WhipeOut.

Op het programma voor de paardensport staat steevast de menwedstrijd, de springwedstrijd, de ponyrennen en natuurlijk het hoogtepunt op de laatste dag de korte baan draverij. Ook kunnen de kinderen ezeltje rijden op het evenemententerrein achter de tribunes. Het programma is dus heel divers en ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Er zijn voldoende mogelijkheden om wat te eten en te drinken. Kortom een heel goed en strak georganiseerd evenement. Echt een aanrader om een kijkje te nemen volgend jaar. De toeschouwers kunnen vrij rondlopen bij de verschillende wedstrijden. Ook is er ieder jaar een mooie tribune, waarvan je zittend een goed overzicht hebt op alle paarden activiteiten die plaatsvinden.

Zondagmiddag waren de ponyrennen: tevens de ontmoetingsplaats van familie, vrienden en paardenliefhebbers. Het is dan behoorlijk druk en er heerst altijd een ontspannen en gezellige sfeer. De Stompwijkse paardendagen beginnen op vrijdag en eindigen op maandag. De paardensport is voornamelijk overdag en iedere dag is er kermis en ’s avonds in de grote feesttent is er tot in de kleine uurtjes muziek.

Zoals altijd werden ook deze keer de Stompwijkse paardendagen op maandagavond weer afgesloten met een prachtig vuurwerk. Het blijft een mooi evenement en wij zijn er volgend jaar ook zeker weer bij!

Met dank aan Vlietnieuws.nl