Stompwijkse Paardendagen

Stompwijkse Landleven Fair en Whipe Out

Zaterdag staat er een overvloed van activiteiten op het menu!

De belangstelling was vorig jaar groot dus dit jaar opnieuw de Stompwijkse Landleven Fair! Zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur zullen achter de tribune meerdere kraampjes opgesteld staan waar met name lokale dier, land- en tuinbouwproducten gepromoot en verkocht worden.

Afbeelding1Enkele stands van vorig jaar zijn weer van de partij (zoals de schitterende Dakar Truck van Van Velsen die de loodzware Dakarrally met glans heeft doorstaan) aangevuld met een groot scala van nieuwe stands. Eigenlijk te veel om op te noemen maar ik zal toch een poging wagen:

Stichting Amigos

Stichting Opkikker

Chouette lingerie

Luiten BV Stompwijk

Oud Stompwijk

De beeldbank, met archief foto’s

De Veldhoeve met Groene hart-streekproducten

Peter van Leeuwen uit Stompwijk met land en tuinbouwproducten

De Jong uit de Weipoort met lekker schepijs

E. de Waal met een creatief home decoratie atelier

De Leidse Kaas Koe met onder ander koe servies

Equi-naturel met Natural Horseman producten

Andrea van den Eng met wol en vilt producten

Kringloop de Stal uit Stompwijk

A. van Santen met een melkkar met oude melkbussen

Trekkers

Dickey en Riens Booy met schapenwol spinnen en mandenvlechten

Tonknuppelen: bij voldoende animo om 15 uur, 16 uur en 17 uur. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de stand

Pffffff ik heb er stijve vingers van en dit is nog lang niet alles want er wordt ook nog een demonstratie rietdekken gegeven door Rietdekkersbedrijf Juffermans en een demonstratie schapen drijven maar deze zal gehouden worden in de paardenbak bij het springen om te voorkomen dat de wolletjes zelf het spinnewiel op zoeken!

 Voor kinderen is de zaterdagmiddag een waar luilekkerland

De stichting Opkikker neemt het schminken voor de rekening, Bert neemt zijn animal knuffelfarm mee waar kinderen in een afgezet hok naar hartenlust kunnen knuffelen met dieren met een hoge aaibaarheidsfactor (zijn krokodillen laat hij dan ook thuis) en Kabouter Kee leert ze broodjes bakken op een houten stok bij het vuur! Als uw koters nog teveel energie hebben is er een springkussen, touw slingeren over de sloot en klimmen en klauteren op strobalen. Ik geef je op een briefje: thuis heeft u er geen kind meer aan!

Na de fair is er de Whipe Out waar de nog niet uitgebluste kinderen vanaf 12 jaar zich kunnen uitsloven op de stormbaan!

Afbeelding2Vorig jaar hebben we voor het eerst kennis gemaakt met Whipe Out – een activiteit waarbij meer dan alleen de duimen worden gebruikt. Wild swing, battle race, adventure run, buikglijbaan, spidertoren en aquafun – allemaal onderdelen van Whipe Out dat je eigenlijk kan vergelijken met een enorme hindernisbaan.

Deze keer hebben we de puntjes op de i kunnen zetten door knelpunten van vorig jaar te verbeteren. Dus nu zijn er meer deelnemers mogelijk, het zicht op het gebeuren is sterk verbeterd voor het publiek op de tribune en met meer deelnemers meer competitie!

Er zijn voor jongens en meisjes 2 categorieën

Afbeelding312 tot en met 14 jaar

15 jaar en ouder

Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de deelnemers in groepen (maximaal 20) van start gaan. Je kunt je inschrijven zaterdag tussen 18.00 en 19.00. De spelregels maakt het organiserende “Set in Motion” ter plekke bekend. Deelname is op eigen risico!

Afbeelding4De presentatie is andermaal in handen van Bas Muijs, acteur die in GTST en Costa heeft gespeeld. Na deze enerverende dag kunnen weer lekker ontspannen met een drankje en de muziek van Jan Groeneweg in de grote tent.

Namens Nooit Gedacht, Conny Oliehoek