Nieuwsflits gemeente Leidschendam-Voorburg

1 juli 2016

De nieuwe Verbindingsweg Stompwijk bestemd!

De gemeente heeft een nieuwe stap gezet in de aanleg van de Verbindingsweg bij Stompwijk. Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan voor de Verbindingsweg. Vanaf vrijdag 19 augustus 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan met het beeldkwaliteitsplan voor zes weken ter inzage.

Met de aanleg van de nieuwe Verbindingsweg kan het doorgaande verkeer en het zware vracht- en landbouwverkeer, dat nu nog dwars door het dorp rijdt, voortaan om de dorpskern van Stompwijk heen geleid worden. Dat komt de verkeersveiligheid in het dorp, vooral voor fietsers en voetgangers, ten goede en vermindert de geluids- en trillingshinder en de overlast door het drukke en zware verkeer. Voor het behouden en verbeteren van de leefbaarheid in Stompwijk is de aanleg van de nieuwe Verbindingsweg daarom van groot belang.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

De aanleg van de Verbindingsweg past niet in de nu nog geldende bestemmingsplannen. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk alle vereiste vergunningen te verlenen en de werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast zorgt het nieuwe bestemmingsplan voor randvoorwaarden om de weg op een goede manier in het landschap in te passen. Ten slotte is het nieuwe bestemmingsplan nodig om de gronden, waarop de nieuwe weg moet komen, in eigendom te krijgen.

Terinzagelegging, zienswijzen en inloopavond

Het ontwerpbestemmingsplan wordt, vanwege de zomervakantie, niet meteen ter inzage gelegd. De terinzagelegging start op vrijdag 19 augustus 2016 en duurt zes weken. In die zes weken kan iedereen zijn zienswijze over het ontwerp indienen. Tijdens de periode van terinzagelegging wordt ook een inloopavond gehouden. Daar kan iedereen de plannen bekijken en vragen stellen aan deskundigen die daar bij aanwezig zijn.

Zodra de datum van de inloopavond bekend is wordt hierover gecommuniceerd. Zodra de inzagetermijn start wordt dit gepubliceerd in de gemeenterubriek in Het Krantje en worden de stukken ook digitaal gepubliceerd.