Begraafplaats onderhoudsdienst

begraafplaats 1Maandagochtend

10.15 uur, de koffie staat klaar en we verzamelen in de grote zaal om met elkaar hiervan te genieten. Het secretariaat, de redactie en Corry en Toon scharen zich rond de tafel. We hebben vandaag gezelschap van de onderhoudsdienst van de begraafplaats.

Het onkruid woekert en dient ingeperkt te worden. Na regen, eindelijk zonneschijn en dan ziet er alles anders uit en is het leven en werken goed. Sinds kort heeft deze groep afscheid genomen van Jaap Verburg, zijn inzet wordt ingeschat op minimaal 15 jaar, waarbij er wat afgeschoffeld is. We zijn hem veel dank verschuldigd.

begraafplaats 2Gelukkig zijn er nieuwe mensen bereid gevonden om mee te helpen, namelijk Theo van Velzen, bijna met pensioen en Cors Oudshoorn. Zij versterken het team om regelmatig onkruid te wieden, de paden te vegen en in de herfst wordt er vooral gevecht geleverd tegen de vele bladeren die dan rond dwarrelen. De paden zijn verbreed en verbeterd. Vele handen maken licht werk, waardoor de klus sneller geklaard is.

Wandel eens een rondje en geniet van de rust die de begraafplaats uitstraalt, de vogels begeleiden de rondgang met hun gezang en er is een gezellig zithoekje nabij de vijver om even stil te staan bij het leven.

Petra