Badgasten succesvol op NK

Bart Pardon en Jelsie van Ruijven mochten afgelopen zondag naar het Nederlands kampioenschap in Dordrecht. Hier kwamen de beste zwemmertjes van Nederland bij elkaar om te strijden in een 50 meter bad.

badgastenNa moeizame kwalificatiewedstrijden kreeg Bart de kans om te laten zien wat hij kon op de 200 meter wisselslag. Dat leverde hem een knappe 19e plaats op. Met deze prestatie waren we natuurlijk zeer benieuwd wat jij zou presteren op zijn favoriete 100 meter schoolslag. Hij was als 19e geplaatst en gezien zijn vorm moest hij toch wel een paar plaatsen op kunnen schuiven. Bart moest echter al in de eerste serie en leverde een bijzonder goede prestatie. Daarna was het afwachten wat de rest zou doen in de overige twee series. Uiteindelijk werd Bart knap 10e. Een prestatie waar hij echt trots op kan zijn.

Jelsie had gekozen voor een zwaar programma met de langere afstanden. En ze was afgelopen week op een vermoeiend maar zeer leuk schoolreisje. De voorbereiding was dus verre van ideaal. Maar daar wordt niet naar gevraagd als je op het startblok staat. Tijdens een spannende en slopende 400 meter vrije slag werd Jelsie tweede. Maar het kon niet anders dat deze inspanning gevolgen moest hebben voor de overige drie nummers. Dat bleek ook op de 100 meter school waar ze vijfde werd. Daarna was het afwachten hoe ze was hersteld voor de 200 meter vrije slag. En hier werd ze knap derde. Op de 200 meter wisselslag was duidelijk dat helemaal leeg was. Technisch was het wat minder goed, maar er was voldoende wilskracht om weer een zilveren medaille op te mogen halen. Het was dus weer een mooie dag waar Jelsie met veel plezier op terug kan kijken.

Ilona van Ruijven