Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag reden velen fietsliefhebbers de RaboSponsortocht om geld te verdienen voor hun favoriete vereniging of goede doel. Ook de B en C van onze Toerclub deden hier aan mee. De A-groepen houden niet zo van routebeschrijvingen en stempelposten en vertrokken al om 8.30u voor hun jaarlijkse uitstapje naar het Kopje van Bloemendaal.

De A1 vertrok met 11 man, waaronder 2 marathonschaatsers van Groenehartsport.nl. Ze kwamen op aanraden van Christiaan vanuit Boskoop en Delfgauw om met ons een flinke duurtraining te doen. Zelf zat hij met zijn nieuwe ploeg in Friesland voor een trainingsweek. Wij scheppen wel eens op dat we met Thom en Christiaan recent al 2 talenten hebben klaargestoomd voor een zeer succesvol marathonseizoen, dus wie weet wat komende winter gaat brengen voor Niels en Sjors. De route was een creatieve aaneenschakeling van wegen door o.a. Leiderdorp, langs de Leidse singels en door Oegstgeest, zodat de rijders af en toe verzuchtten dat ze alweer geen idee hadden waar nu weer beland waren. Via de Ringvaart en Bennebroek kwamen we weer op bekend terrein naar het Kopje. We gingen er heen en terug overheen, wat wel wat gepiep opleverde, maar toch ook wel leuk was. Op het terras aan zee was het achter de glazen wand net te doen, al zat de A2 (12) wel binnen. Op de terugweg werd het in de duinen al snel drukker, zodat we vanaf Langevelderslag een route door het binnenland namen. Tot 2x toe kwamen we de A3 (11) tegen en zo reden we ook gezamenlijk Stompwijk weer binnen waar wij ruim 110km op de teller hadden staan.

Arno van Rijn

De B stond met z’n 7-en (5 mannen/2 vrouwen) aan de start voor de Rabosponsortocht. Elly van Veen was onze gastrijdster, zij komt terug vanuit een blessure, opgelopen tijdens de skivakintie in de afgelopen winter. Na het invullen van de inschrijfkaarten gingen we om tien voor negen, onder leiding van Wim Looman, van start voor de route van 60 km. De zon en de voordewind zorgden voor een “Een aandeel in elkaar”. Dit jaar heeft de TC (Jaap de Jong) geen inbreng meer in de route door het Groene Hart gehad. Het verste punt van de tocht was de stempelpost in Woubrugge. Hierna moesten we tegen de wind in terug. We hebben koffie gedronken op het buitenterras van de Tennis vereniging HTC in Hazerswoude. De voorlaatste stempelpost was in Zoeterwoude, op het feestelijk uitgedoste sportpark Haasbroek waar dit weekend het Dorpsfeest wordt gevierd. We kwamen om 12.00 uur weer in Stompwijk aan (60 km op de teller) voor de laatste stempel waarna de kaarten ingeleverd werden. Kassa voor de gekozen goede doelen. Oproep aan de Rabobank, herstel onderweg de poffertjespost weer! Thuis in Leiden stond er 85 km op de teller. ’s-Avonds was er nog de 4-0 triomf van België.

Hans Heemskerk

Ook de C1 fietste mee met de Rabo-sponsor-fiets-tocht. Wij waren met een grote (11) groep deelnemers aan de Goede Doelen rit. Na het inschrijven even een kopje koffie in de kantine gedronken en toen konden we van start voor de 60 km. Het weer was goed om te fietsen, droog maar door de westenwind wel fris en soms ook wel een zonnetje. De route was grotendeels bekend en liep via de Kniplaan naar de Vliet en langs het Kanaal naar de eerste stempelpost “De Eendenkooi”. Na de stempel gelijk weer door naar Leiderdorp en over mooie kleine paadjes naar Woubrugge. Daar was toerclubeen voor ons nieuw stukje, want wij waren nog nooit bij de Biljartvereniging Jacobswoude geweest! Daar schenken ze heerlijke koffie en ook de koeken smaakten prima. Nog even luisteren naar de klanken van het Shantykoor die er een optreden gaven. Dan fietsen we een stuk langs de Wijde Aa richting Alphen en Koudekerk. In Hazerswoude de 3e stempel bij de Tennisvereniging HTC. Opvallend was dat we daar verschillende bekenden tegenkwamen. Het was trouwens door het mooie (fiets-) weer heel erg druk op de wegen en fietspaden. Nu volgde er een stukje van de route waar veel honden uitgelaten werden en we dus goed moesten uitkijken. Via het ruilverkavelingsgebied komen we dan in Zoeterwoude. Daar combineerden ze het fietsen met het jaarlijkse Dorpsfeest en kregen we de stempel helemaal achterin op het IJsveld. Intussen genietend van de heerlijke geuren van oliebollen en andere snacks. Ook klonken er al feestelijke muziekklanken uit de grote feesttent. Maar wij gingen weer gauw door want Wil moest daar ook gaan optreden met haar zanggroep. Een beetje rommelig eindigde het wel, want iedereen ging zijn/haar eigen kant op en reden wij nog een stukje met Trees mee. Om 13.15u kwamen wij thuis met een goed gevoel en hopelijk vele euro’s in de diverse clubkassen erbij!

Annie van Rijn

Aanstaande zondag 3 juli zijn we officieel al weer halverwege het seizoen. Wat gaat dat snel! De rit voor A en B gaat naar Snelrewaard. De C rijdt naar hun favoriete Camping “De Wippert”. Vertrek is om 8.30u vanaf de sporthal.