Paardenevenement Vlietland afgelast, veiligheid voor mens en dier staat bovenaan de lijst

paardenevenement 1Donderdagmorgen was het spoedoverleg tussen de parcoursbouwers van zowel de ruiters als menners met de technisch afgevaardigden van de KNHS en Ton Spaan als voorzitter van de Stichting Eventing Zuid-Holland.

Na een rondgang over het terrein was de conclusie eensluidend, het terrein was door de hevige regenval van de afgelopen nacht ongeschikt om een dergelijk groot paarden evenement te houden.

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de KNHS en dus ook bij onze Stichting.

Woensdagmiddag waren de hindernissen van de menners door de vertegenwoordiger van de KNHS en de parcoursbouwers, onder een stralend zonnetje, gekeurd en kregen wij een compliment voor de gebouwde hindernissen.

paardenevenement 2Het was dus “even slikken” om de net gebouwde hindernissen weer te moeten afbreken, maar goed het was niet anders, even met “de kop schudden” en een niet in de dikke van Dalen voorkomend woord uitstotend gingen we weer, met de zelfde lach als we dat andere jaren deden, aan de slag.

Blijft natuurlijk dat het verschrikkelijk sneu is, niet alleen voor de organisatie maar denk ook eens aan al de vrijwilligers en de deelnemers, bovendien had de KNHS het Nederlands Kampioenschap voor de paarden bij de ruiters dit jaar aan “Vlietland” toegewezen.

Gezien de overvolle wedstrijdagenda zit een andere datum voor dit jaar er niet in, dus op naar volgend jaar. Hopelijk kan dan de bouwploeg van de menners bestaande uit: Koos van Hilten, John van den Burg, Chris en Theo Koek, Sonja de Jong, Linda Overdevest en Ik weer aan “de Bak”, het was dit jaar helaas “hard voor weinig”

Ab Spaan