Kerkhof opgeknapt

Kerkhof opgeknaptHet kerkhof van de H. Laurentiuskerk in Stompwijk ligt naast de kerk. Bezoekers van vieringen kunnen na afloop makkelijk een bezoek brengen. Ook om planten water te geven uit de antieke pomp die de kerkhoftuin siert. Bij uitvaarten waar veel mensen aanwezig zijn werd het de laatste jaren wel wat ongemakkelijk. Het padenstelsel liep tegen de heggetjes aan. Ook de tegels in de paden begonnen flink slijtage te vertonen.

Vorig jaar werd al een begin gemaakt met wat ook wel de restauratie van het kerkhof genoemd mag worden. Het padenstelsel werd vernieuwd en ontsloten zodat er makkelijk kan worden rondgelopen. Bij begrafenissen geen overbodige luxe. Voorganger en familie kunnen, als zij dat willen, nu het kerkhof verlaten zonder langs de overige bezoekers te hoeven schuifelen. Onlangs zijn de laatste werkzaamheden afgerond en ligt het kerkhof er weer voor lange tijd netjes bij. Een aantal oude tegels kon nog worden gebruikt op andere plaatsen in de Monumentale Pastoorstuin bij een terrasje. Alles nodigt weer uit tot een bezoek.

Agnes van Boheemen – Vollebregt

Overgenomen uit het blad Rondom de kerk.

Dit blad ligt achter in onze kerk. En u kunt het ophalen tijdens de opening van het secretariaat. Het laatste alweer van dit seizoen. Als u iets wilt laten plaatsen in dit blad in september graag inleveren voor 8 augustus.