Concept Verslag Jaarvergadering St. tot Exploitatie van de Dorpsketting

Datum: 22 juni 2016

Plaats: Dorpshuis, Stompwijk

Aanwezig:

Bestuur Dorpsketting: dhr. J. Ramekers (voorzitter), dhr. L. Oliehoek (penningmeester), mw. A. van Boheemen (aftredend secretaris), mw. M.J.B. van Lieshout (nieuwe secretaris), dhr. A. Janson gzn (lid), dhr. K. Abelsma (lid). Redactie Dorpsketting: mw. J. Janson-Topper, mw. P. Oliehoek– van Es, mw. T. van Velzen– Knijnenburg, mw. Y. van Rijn– v.d. Bosch, mw. M. Stijnman en 22 dorpsgenoten

Opening

Jos Ramekers opent de vergadering en stelt verheugd vast dat de opkomst de grootste sinds vele jaren is.

Vaststelling verslag jaarvergadering 2014

Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld.

Financiën

Leo Oliehoek presenteert de financiële cijfers over het jaar 2015. Hieruit blijkt dat het, financieel gezien, niet zo’n gunstig jaar is geweest. De uitgaven zijn gestegen. Dit werd o.a. veroorzaakt door het afkopen van de provider, het niet begroten van het lustrumfeestje en problemen met het leasecontract die financiële gevolgen hadden. Er is een lichte stijging in het aantal gepubliceerde pagina’s, maar deze brengen relatief minder op.

Anthon v.d. Haar vraagt of er geen accountantsverklaring c.q. goedkeuring van deze cijfers nodig is. Dit wordt uitgezocht.

Kascommissie

Als vertegenwoordiger van de kascommissie is Cock van Bohemen aanwezig. Hij deelt mee dat alles er goed uitzag en dat de kascommissie de boekhouding derhalve heeft goedgekeurd.

Afscheid Anja van Boheemen

Anja is gestart met een studie waardoor zij geen tijd meer kan afscheid anjavinden voor de uitoefening van haar functie als bestuurssecretaris. Zij is 10 jaar lid geweest van het bestuur. Jos Ramekers bedankt haar namens het bestuur voor haar betrokkenheid en het meedenken. Voor haar jarenlange inzet ontvangt zij een mooi boeket. Marjo van Lieshout zal de functie van secretaris overnemen. Anja bedankt het bestuur voor de samenwerking.

Afscheid Marga Stijnman

afscheid margaNa 42 jaar gaat Marga Stijnman de redactie verlaten. Zij kan de werkzaamheden voor de Dorpsketting niet langer combineren met haar eigen bedrijf. Leo Oliehoek presenteert een diashow waarin de carrière van Marga en de ontwikkelingen van de Dorpsketting worden gevolgd. Later dit jaar nemen bestuur en redactie nog uitgebreider afscheid van Anja en Marga. Ook Marga ontvangt een mooi boeket. Zij geeft aan dat het al een beetje begint te wennen om niet meer op maandagavond naar de Dorpsketting te gaan.

Toekomst Dorpsketting

Leo Oliehoek vertelt dat het bestuur al enige tijd nadenkt over de toekomst van de Dorpsketting. Blad op papier of alles digitaal of een combinatie hiervan. Er is een denktank samengesteld die zich over deze kwestie heeft gebogen met als doel om hierover een visie vast te leggen.

Presentatie Dorpsketting

Leo toont een presentatie over hoe het blad Dorpsketting functioneert en hoe de hieraan gekoppelde website draait.

aanweizgen jaarvergaderingPresentatie Stompwijk.nl

Leo toont hoe de nieuwe website er tot nu toe uitziet en wat de mogelijkheden zijn. Aad Janson deelt mee dat het idee is dat Stompwijk.nl een portal wordt die breed inzetbaar is voor meerdere partijen.

Discussie

Leo vraagt aan de aanwezigen hun vragen, ideeën en opmerkingen over de toekomst van de Dorpsketting te ventileren. Er ontstaat een levendige discussie.

Conclusies

Petra Oliehoek noteert wat conclusies op de flipover.

Enkele opmerkingen zijn:

De algemene veronderstelling is toch wel dat het papieren blad langzaam maar zeker zal verdwijnen of in ieder geval sterk in oplage zal verminderen.

Het is belangrijk de jeugd bij Stompwijk.nl te betrekken.

De verenigingen zullen toegang moeten krijgen op de portal Stompwijk.nl om daar hun nieuwsberichten te publiceren die zij ook al op hun eigen website plaatsen. Zo bereiken zij een grotere groep mensen.

Vastgesteld wordt dat het actueel houden van Stompwijk.nl veel mankracht zal kosten en de vraag is of hiervoor voldoende vrijwilligers te vinden zijn.

Afsluiting

Om 22.15 uur sluit Jos Ramekers de vergadering met de mededeling dat het bestuur samen met de deskundigen de conclusies van deze bijeenkomst zal bespreken. Vaststaat dat het gewenst is dat Stompwijk.nl verder uitgebouwd wordt en dat dit niet van de één op de andere dag kan maar dat het een groeitraject is.

Jos Ramekers heeft ook al uitgezocht of de Stichting Dorpsketting een accountantsverklaring behoeft, maar dit is niet geval, waarmee de vraag van Anthon v.d. Haar beantwoord is.