Vooraankondiging

staatscourant

Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake voorbereiding nieuw bestemmingsplan “ Stompwijk – Verbindingsweg ”

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan te weten “Stompwijk – Verbindingsweg”.

Waarom een nieuw e bestemmingsplan?

De leefbaarheid en veiligheid in de dorpskern van Stompwijk staat onder druk door de intensiteit en aard van het doorgaande verkeer, dat gebruik maakt van de Doctor van Noortstraat / Stompwijkseweg als doorgaande verbindingsroute tussen de N206 en Leidschendam. Om de dorpskern van Stompwijk te ontlasten en daarmee de leefbaarheid en veiligheid op weer op een aanvaardbaar niveau te brengen, is de gemeente van plan een nieuwe Verbindingsweg aan te leggen. Deze nieuwe weg leidt het verkeer om de dorpskern heen en komt te liggen tussen de Tuinbouwweg en de aansluiting van de Doctor van Noortstraat / N206.

De aanleg van de Verbindingsweg past niet binnen de nu voor dit gebied geldende bestemmingsplannen. Met het nieuw te maken bestemmingsplan “Stompwijk – Verbindingsweg” wordt de geplande aanleg van de weg juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied van het bestemmingsplan “Stompwijk – Verbindingsweg” ligt in het landelijk gebied van de gemeente Leidschendam-Voorburg, in de directe nabijheid van de kern Stompwijk.

Stukken ter inzage (artikel 1.3.1, tweede lid, Bro)

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van genoemd bestemmingsplan voor te bereiden. Er liggen geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage en er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Daarnaast worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen via het algemene telefoonnummer 14 070.

Met dank aan Ad de Hoon

Omgevingsmanager Bereikbaar Stompwijk, 06 53 79 44 55