Recreatiegebied Vlietland strijdtoneel voor Eventingkampioenschap Paarden

eventing 1Aankomend weekend is recreatiegebied Vlietland het strijdtoneel voor de landelijke kampioenschappen Eventing voor paarden. Bijna 200 ruiters gaan met elkaar de strijd aan om één van de felbegeerde titels te bemachtigen.

Naast het basissportkampioenschap staan het regiokampioenschap voor Zuid-Holland en een samengestelde menwedstrijd op het programma. De ruiters starten met de dressuur. Vervolgens moeten zij eerst een springparcours succesvol afleggen, voordat zij de hindernissen in de cross country mogen trotseren. De menners komen in diverse klassen uit, waarbij zij zaterdag een dressuurproef en vaardigheidsparcours af zullen leggen. Op zondag rijden zij de marathon, waarin zij hun span zo snel mogelijk door de hindernissen heen moeten sturen. Spectaculair is de gecombineerde hindernis, die ruiters én menners zullen passeren.

500 deelnemers in totaal

eventing 2In totaal trekken rond de 500 ruiters en menners naar SGW(M) Vlietland. Deze wedstrijd wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Met ongeveer 200 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Voor bezoekers is de wedstrijd goed te volgen vanuit het strodorp. Deze plek biedt uitzicht op de springring, het cross countryparcours en de losrijterreinen voor de ruiters. Even verderop hebben de parcoursbouwers de waterhindernis voor zowel de ruiters als menners gebouwd, waardoor alles binnen een steenworp afstand te zien is. Verder is het strodorp gevuld met diverse winkeltjes en eetgelegenheden.

Het programma

Het kampioenschap wordt op vrijdag 24 juni en zaterdag 25 juni verreden. Op vrijdag start de dressuur rond 12.00 uur. Zaterdag en zondag begint het programma om ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis, maar vanwege de beperkte parkeermogelijkheden verzoeken wij u per fiets of scooter te komen. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl