Günther van der Haar, 25 jaar trouwe dienst bij V/d Kraan en Spaan BV

günther 2Het was afgelopen vrijdagmorgen zo rond een uur of half zes voor Günther een hele verrassing om zijn tractor in de loods en zijn vaste stoel in de kantine versierd aan te treffen. Het was het begin van een bijzondere dag voor Günther die ’s avonds na werktijd met familie nog eens dunnetjes werd over gedaan.

Er was alle reden voor, Günther was die dag 25 jaar in dienst bij V/d Kraan & Spaan BV en dat verdient natuurlijk de nodige aandacht. Günther begon in 1991 als 17 jarige bij Loonbedrijf Mark Spaan BV. Mark was zijn zwager en had na de begin jaren van zijn bedrijf inmiddels voldoende werk voor nog een extra kracht. De Floriade van 1992 in Zoetermeer en de gemeente Zoetermeer zelf zorgden samen voor vele jaren werk in het vooruitzicht. Maar daar bleef het niet bij.

Günther was inmiddels niet alleen een uitstekend machinist maar je kon hem ook om “een boodschap” sturen. Geef hem een tekening en zijn kraan mee en Günther regelde de klus zelfstandig. Mede door zijn prettige persoonlijkheid was hij een graag gezien persoon bij vele opdrachtgevers. Door de ziekte van Mark nam Günther veel taken van hem over. De inzet van de overige medewerkers, materieel en het behulpzaam bij prijsvorming waren taken die hij deels van Mark overnam. Het was niet de prettigste tijd. Zeker na het overlijden van Mark brak een onzekere tijd aan.

Mart en Barbara v/d Kraan hadden ook een loonbedrijf (Mart Kraan BV) aan de Oude Middenweg. Dit bedrijf groeide en had behoefte aan uitbreiding van zowel personeel als materieel. Ook de bedrijfsruimte werd te klein. Overname van het bedrijf van zijn zwager Mark, waar hij veelvuldig mee had samengewerkt, lag voor de hand. Toch heeft het nog een aantal jaren geduurd voorat eerst het personeel en materieel van Mark Spaan BV werd overgenomen, later volgde ook de locatie aan het Wilsveen.

günther 1Binnen niet al te lange tijd voegden Mart en Barbara de beide bedrijven bij elkaar en kreeg het ook de nieuwe naam V/d Kraan en Spaan BV. Günther die zich in die jaren positief had ontwikkeld maar toch graag een ”praatpaal” had was voor Mart een welkome aanwinst. Waar Mart het “boerenwerk” en het werk voor de grote aannemers regelt doet Günther hetzelfde voor particulieren en tal van andere opdrachtgevers.

Naast Mart heeft Günther ook een “kantoorstoel “ en vullen ze elkaar op velerlei terrein, zowel buiten als binnen, prima aan.

Günther is terecht, met 25 jarige trouwe dienst, een zeer gewaardeerde medewerker bij V/d Kraan en Spaan BV.

Ab Spaan