Lustrumjaar voor de handbalbarbecue

handbalbAfgelopen zondag werd het handbalseizoen 2015-2016 op feestelijke wijze afgesloten met de handbalbarbecue. Deze werd voor de vijfde maal georganiseerd, het was daarom dit jaar een speciale lustrum editie. De weersvoorspellingen waren van te voren nog wat twijfelachtig maar het viel gelukkig alles mee en het begon pas te regenen toen iedereen klaar was met barbecueën.

Dit jaar stond er geen Rad van Fortuin maar was er tussendoor wel van alles te doen. Zo lag er een grote stormbaan waar de kinderen veel plezier aan beleefden en konden ze daarna hun evenwicht testen op de beweegbare surfplank. Maar de échte handballiefhebbers gingen uiteraard voor de balspelonderdelen zoals het doelgooien én er stond een heuse snelheidsmeter. Want hoe hard gooi je eigenlijk met zo’n handbal? Nou dat is nog best hard bleek deze middag want Lennert Bregman gooide de bal met een snelheid van wel 97 kilometer per uur! Dat was een zeer knappe prestatie die niemand hem na deed, ook geen van de volwassenen.

Na afloop hielpen er velen mee met het opruimen en dat werd zeer gewaardeerd. Een speciaal woord van dank is voor Ankie en Sandra voor hun hulp achter de bar. We hopen dat iedereen genoten heeft en zien jullie graag volgend jaar weer bij de zesde editie van de handbalbarbecue.

Anja van Boheemen