Historische zege Stompwijk’92, promotie naar 1e klasse een feit!!

Het is het tweede elftal van Stompwijk’92 gelukt om voor de 2e keer in 3 seizoenen te promoveren. Waar vorige week in de nacompetitie nog op eigen veld met 3-5 werd verloren van SJZ 2, ging afgelopen zondag datzelfde SJZ 2 met 0-3 door de Stompwijkse gehaktmolen.

Voorafgaande aan de wedstrijd in Zoeterwoude had waarschijnlijk niemand nog gedacht dat het elftal van trainer Yorick Boon nog enig kans zou maken op promotie naar de 1e klasse, echter daar was binnen de spelersgroep geen sprake van dat het vertrouwen wel hield. Thuis hebben we een prima wedstrijd gespeeld, alleen kregen we 5 doelpunten tegen door persoonlijke fouten, als we in de return hetzelfde spel op de mat leggen en deze fouten achterwege laten is alles nog mogelijk, aldus Boon.

Omstreeks 11:00 uur Zoeterwoudse tijd werd er afgetrapt voor de allesbeslissende wedstrijd en het publiek zag vanaf minuut 1 een gretig Stompwijk op het veld staan. Vele (Stompwijkse) supporters, die steevast een kwartier te laat komen, misten deze start van Stompwijk 2 dat al na 11 minuten te spelen door doelpunten van Bo van Viegen en Joeri van der Salm op 0-2 was gekomen. Deze lijn werd de gehele eerste helft doorgezet en vlak voor rust tekende Dick van der Salm (miste vorige week nog een penalty) voor de 0-3.

Na rust bleef ditzelfde spelbeeld nog lange tijd aanhouden maar bleven doelpunten uit. SJZ dat achterin uiterst zwak oogde probeerde het laatste kwartier met een slotoffensief nog wel op zoek te gaan naar het doelpunt die verlenging zou betekenen. Zeker na de rode kaart van Toby van Marwijk was het dringen geblazen voor het doel van Jason van der Voort en was het vrouw en kinderen eerst voor de Stompwijkse defensie. Na diverse gevaarlijke pogingen van SJZ kwam het eindsignaal van de scheidsrechter als een verlossing en was de promotie naar de 1e klasse KNVB een feit, een historische prestatie, want nog nooit eerder in de clubgeschiedenis is een selectieteam van Stompwijk’92 op dit niveau actief geweest.