Groots paardenfestijn trekt 500 deelnemers naar recreatiegebied Vlietland

eventing 1Stichting Eventing Zuid-Holland organiseert van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni voor de 13e keer het evenement SGW(M) Vlietland. Een groots paardenfestijn in Leidschendam waar rond de 500 ruiters en menners zullen strijden om de prijzen.

Het evenement is door de hippische sportbond KNHS verkozen om dit jaar het landelijk kampioenschap Eventing voor paarden te organiseren. Ruiters van heinde en verre trekken op vrijdag en zaterdag naar het schitterende recreatiegebied Vlietland om een gooi te doen naar de kampioenschapstitels. Het Zuid-Hollandse regiokampioenschap staat zondag op het programma. Op beide weekenddagen wordt de cross country verreden, waarin de ruiters en menners spectaculaire hindernissen moeten overwinnen.

Vanuit het gezellige strodorp kunnen toeschouwers onder het genot van drankjes en hapjes de wedstrijd goed volgen. Deze plek biedt uitzicht op de springring, het cross countryparcours en de losrijterreinen voor de ruiters. Even verderop hebben de parcoursbouwers de waterhindernis voor zowel de ruiters als menners gebouwd.

Nabij het centrum van de wedstrijd kruisen de ruiters en menners elkaars pad. De menners moeten op zondag hun paard en wagen behendig door de zes hindernissen sturen. Er zal veel vaart gemaakt worden, omdat degene met de beste tijden wint. Voorafgaand moeten zij op de zaterdag de dressuurproef en het vaardigheidsparcours succesvol uitrijden. De balletjes mogen niet van de kegels worden gestoten, wat een zeer moeilijke opgave is.

Op vrijdag start de dressuur voor ruiters rond 12.00 uur. Zaterdag en zondag begint het programma voor de ruiters en menners om ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis, maar vanwege de beperkte parkeermogelijkheden verzoeken wij u per fiets of scooter te komen. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op:

www.eventingzuidholland.nl